Στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου αποσκοπούσε η νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Αρχαίας Ολυμπίας την Πέμπτη 7 Απριλίου.

Το όργανο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργακόπουλου, του αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Αρβανίτη, του Προέδρου της ΔΕΥΑ κ. Νίκου Μαρούντα, του Δασάρχη κ. Παναγιώτη Λάττα, του Διοικητή της Π.Υ. Πύργου κ. Νίκου Σμαρνάκη, του Προϊσταμένου του Π.Κ. Ολυμπίας κ. Ηλία Δουζένη, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκου Αργυρόπουλου & του Υποδιοικητή κ. Γιάννη Πετρόπουλου, ενώ συμμετείχαν και αρκετοί Πρόεδροι Κοινοτήτων.

Τονίστηκε από τη Δημοτική Αρχή και την Π.Υ. η ανάγκη για εγρήγορση και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε η νέα αντιπυρική να εξελιχθεί χωρίς σοβαρά προβλήματα από πλευράς πυρκαγιών. Ειδικότερα έγινε ενημέρωση στους Προέδρους των Κοινοτήτων για τις εθελοντικές ομάδες που πρέπει να επικαιροποιηθούν με σκοπό τη συνδρομή τους σε περιπτώσεις πυρκαγιών, όπως επίσης και για την αλλαγή του νόμου που αφορά τα ακαθάριστα οικόπεδα. Δόθηκαν επίσης οι κατάλληλες κατευθύνσεις και έγινε προγραμματισμός δράσεων για τη διαχείριση κάθε κατάστασης επικινδυνότητας οποτεδήποτε προκύψει.  

Μέσα σε διάστημα δεκαπέντε ημερών το Σ.Τ.Ο. θα συνεδριάσει ξανά όπως προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest