-Άμεση ανταπόκριση του Υπουργού για αποκατάσταση του πυρόπληκτου Δήμου Αρχ. Ολυμπίας 

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα για μια νέα συνάντηση με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, σε συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που έγινε υπό τον Πρωθυπουργό για την αποκατάσταση της πυρόπληκτης περιοχής.

Η νέα αυτή συνάντηση έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα, σε πολύ καλό κλίμα, την περασμένη Τρίτη 16 Νοεμβρίου. Στο μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης, εξετάστηκαν θέματα σχετικά με την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου. Συγκεκριμένα, έγινε προς τη θετική κατεύθυνση εξειδίκευση έργων που προτείνονται από πλευράς Δήμου και ΔΕΥΑ για την αποκατάσταση των ζημιών και διερευνήθηκαν τρόποι χρηματοδότησης για την υλοποίησή τους.

Ο κ. Πέτσας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και δεσμεύθηκε να παρακολουθεί στενά την εξέλιξή τους, μέχρι την τελική υλοποίηση. Ο κ. Υπουργός ανταποκρίθηκε στην ανάγκη προτεραιοποίησης των προτεινόμενων έργων, ιδίως εκείνων που αφορούν στην προστασία και θωράκιση των πληγεισών περιοχών. Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τα έργα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», όπου ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει ήδη χρηματοδοτηθεί με 12,5 εκ ευρώ, σε σύνολο 18 εκ. που έχει υποβάλλει. Ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε τον κ. Γεωργιόπουλο ότι στις επόμενες αξιολογήσεις θα εξεταστούν και τα υπόλοιπα αιτήματα ένταξης έργων στο πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, στο τέλος της συνάντησης, ευχαρίστησε τον κ. Πέτσα για την άμεση ανταπόκρισή του και για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του πυρόπληκτου Δήμου. Ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και με άλλα Κυβερνητικά στελέχη, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest