Σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα της Κοινότητας Λάλα, τα αιτήματα των τοπικών φορέων και τον προγραμματισμό έργων της Δημοτικής Αρχής για την περιοχή, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Της σύσκεψης προήδρευσε ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την Κοινότητα Λάλα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι, ήδη ορισμένα από τα έργα που έχουν προγραμματιστεί βρίσκονται στην τελική ευθεία προς υλοποίηση. Υπογράμμισε επίσης ότι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και η βελτίωση των υποδομών των Κοινοτήτων αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να υπηρετηθεί ο στόχος για μία ισόρροπη ανάπτυξη σ’ ολόκληρο τον Δήμο.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Λάλα, κ. Νίκος Νικολακόπουλος, έθεσε μια σειρά ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου από 6θέσιο σε 5θέσιο, η ανάπλαση των πλατειών, η αγροτική οδοποιία, τονίζοντας επίσης την θετική συμβολή της παγίας προκαταβολής που δόθηκε από τον Δήμο για την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας.

Οι προτάσεις και οι δράσεις από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής εξειδικεύτηκαν περαιτέρω από τους Αντιδημάρχους. Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος, κ. Χάρης Σπηλιόπουλος αναφερόμενος στις κατασκηνώσεις Λάλα, τόνισε ότι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι η επαναλειτουργία τους, καθώς υπάρχουν επαφές του Δήμου με το τμήμα ΑΧΕΠΑ

Πάτρας, για υλοποίηση προγραμμάτων φιλοξενίας ομογενών. Μίλησε ακόμη για τα έργα βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδα βόλεϊ – μπάσκετ) της Κοινότητας.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στις πλατείες του Λάλα, με προτάσεις των τοπικών φορέων και επισημάνσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, κ. Παναγιώτη Φλέσσα, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή (οδοποιία, ασφαλτόστρωση αύλειου χώρου Δημοτικού Σχολείου, παιδική χαρά κλπ).

Για το θέμα της υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Ρόη Αντωνοπούλου, είπε πως έγινε παρέμβαση από τον Δήμο προς τον διευθυντή Α΄θμιας

Εκπαίδευσης Ηλείας, κ. Νίκο Κλάδη, ενώ για τον παιδικό σταθμό ενημέρωσε τους φορείς ότι βρέθηκε ο χώρος και άμεσα ξεκινούν παρεμβάσεις διαμόρφωσής του. Μίλησε ακόμη για τις πρωτοβουλίες ανακούφισης επιχειρηματιών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από τις συνέπειες του κορονοϊού.

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Βασίλης Αρβανίτης, αναφέρθηκε στο πολύ καλό επίπεδο της καθαριότητας αλλά και της ανακύκλωσης στην Κοινότητα, στις δράσεις πολιτικής προστασίας και στα έργα αγροτικής οδοποιίας, μεγάλο μέρος των οποίων έχει ήδη υλοποιηθεί και έπεται συνέχεια.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest