Ενόψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Καθώς διανύουμε την τελική ευθεία πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, με τη συμμετοχή των Διευθυντών των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την έναρξη λειτουργίας των σχολείων μέσα στα πλαίσια που ορίζονται λόγω της πανδημίας. Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ρόη Αντωνοπούλου και Βασίλης Αρβανίτης (πρόεδρος επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) ενημέρωσαν τους Διευθυντές για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στα σχολεία με το πρώτο κουδούνι. Έγινε ενημέρωση για τα πρωτόκολλα που θα τηρηθούν, με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, για τον εξοπλισμό σε μέσα προστασίας (ατομικές μάσκες, αντισηπτικά κλπ) και για την τοποθέτηση των καθαριστριών στα σχολεία. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων έθεσαν αντίστοιχα προς τους αντιδημάρχους αιτήματα και επισημάνσεις σχετικά με εξειδικευμένα ζητήματα ανά σχολείο, προκειμένου να καταγραφούν και να αντιμετωπιστούν.

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι η νέα σχολική χρονιά, παρά τα προβλήματα της πανδημίας, θα ξεκινήσει με καλούς οιωνούς.

Τοποθέτηση καθαριστριών σε σχολεία

Γενικές κατευθύνσεις για τα καθήκοντα που αναλαμβάνουν, δόθηκαν στις καθαρίστριες που προσελήφθησαν από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, για την υποστήριξη της καθαριότητας στις σχολικές μονάδες του Δήμου.

Σε συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών κ. Χάρης Σπηλιόπουλος ενημέρωσε τις καθαρίστριες για τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που απαιτούν σχολαστικότητα, υπευθυνότητα αλλά και μέγιστη προσοχή από όλους στην πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων που ορίζει ο ΕΟΔΔΥ για τα σχολεία. Μετά τη συνάντηση, οι καθαρίστριες κατευθύνθηκαν στα σχολεία που τοποθετήθηκαν και ανέλαβαν τα καθήκοντά τους. Να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες πρόσληψης των καθαριστριών πραγματοποιήθηκαν στους απαιτούμενους χρόνους, με αποτέλεσμα την έγκαιρη τοποθέτησή τους στα σχολεία, που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους χωρίς προβλήματα στον τομέα αυτό.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest