-Θα συναγωνιστούν για την πρωτιά στο διεθνές μίτινγκ Fly Olympia

Ο οικοδεσπότης του μίτινγκ και 4ος Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Εμμανουήλ Καραλής, με φετινό ρεκόρ ατομικό ρεκόρ 5.80μ και φετινό ρεκόρ 5.61μ θα αγωνιστεί μαζί με φίλους και μπροστά στο κοινό της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Στον ίδιο αγώνα θα παραβρεθούν δύο Γάλλοι πρωταθλητές, και αδέρφια, Τιμπό Κολέ (ρεκόρ 5.82μ) και Ματιέ Κολέ (ρεκόρ 5.63μ) αλλά και ο Νορβηγός κάτοχος του Εθνικού ρεκόρ (το οποίο βελτίωσε πρόσφατα με 5.85μ), Πολ Χάγκεν Λίλεφος.

O Αυστραλός πρωταθλητής Κέρτις Μάρσαλ, φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων, με ατομικό ρεκόρ 5.87μ θα παραβρεθεί επίσης στο μίτινγκ του Μανόλο. Από τον αγώνα δε θα λείψει ούτε ο Πολωνός πρωταθλητής, παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι (ρεκόρ 5.93μ).

Το ίδιο ισχύει και για το Βρετανό πρωταθλητή, φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 και κάτοχος του Εθνικού ρεκόρ (5.80μ), Χάρι Κόπελ ενώ το υπερατλαντικό ταξίδι από τις ΗΠΑ για την Αρχαία Ολυμπία θα κάνει ο Αμερικανός άλτης Άντριου Ίρβιν (5.88μ).

Ακόμη ένας Αμερικανός θα τιμήσει με την παρουσία του το μίτινγκ του 4ου Ολυμπιονίκη του Τόκιο αφού ο Νέιτ Ρίτσαρντ από τις ΗΠΑ θα αγωνιστεί στο Fly Olympia. Ο άλτης του επί κοντώ έχει ατομικό ρεκόρ 5.75μ και θα ταξιδέψει για την Ελλάδα με στόχο να το βελτιώσει. Τις συμμετοχές από το εξωτερικό συμπληρώνει ο Σλοβένος πρωταθλητής, κάτοχος του Εθνικού ρεκόρ με 5.70μ και χάλινος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου το 2016, Ρόμπερτ Ρενέρ.

Φυσικά, δε γινόταν να λείπουν οι Έλληνες αθλητές από ένα μίτινγκ που διεξάγεται στην Αρχαία Ολυμπία. Ο Γιάννης Ρίζος, που μόλις πριν λίγες μέρες βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ με άλμα στα 5.50μ, ο Πέτρος Χατζίου με ρεκόρ 5.55μ και ο Αντώνης Σάντας (5.35μ) θα αγωνιστούν στον διεθνή αγώνα.

Το διεθνές μίτινγκ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) με συνδιοργανωτές τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, τον σύλλογο «Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πύργου» (ΑΓΕΠ) και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Χορηγός επικοινωνίας του μίτινγκ είναι το Sport24.

Το μίτινγκ ανήκει στην κατηγορία Continental tour challenger meeting της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ (LIVE).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest