Ένας νέος αγώνας, μια νέα περιπέτεια, που ξεκίνησε πέρυσι δυναμικά εν μέσω της γνωστής μας κρίσης, επανέρχεται δυναμικότερος και φέτος με κέντρο την Αρχαία Ολυμπία, όπου αναβάτες Rally από όλο τον κόσμο θα οργώσουν τα βουνά της Πελοποννήσου για 6 αγωνιστικές ημέρες.
Με περισσότερες συμμετοχές, περισσότερους θεατές, και περισσότερη αισιοδοξία!

Με την διοργανωτική εμπειρία της ομάδας του Off Road Team σε συνεργασία με την ΑΟΛΜΟ (Αθλητική Ολυμπιακή Λέσχη Μοτοσυκλέτας) και με την συνδιοργάνωση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Olympia Rally έρχεται για να μείνει και να καθιερωθεί ως ένας θεσμός στην περιοχή που θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αυτή την δύσκολη περίοδο.

Στην πλειοψηφία τους Ολλανδοί, αλλά και Γερμανοί, Αυστριακοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Τσέχοι, Σλοβάκοι αλλά και Έλληνες αναβάτες, θα απολαύσουν 1300 χωμάτινα χιλιόμετρα στον Νομό Ηλείας, αλλά και στην Αχαΐα, την Αρκαδία και στην Μεσσηνία.

Την Κυριακή 3 Απριλίου θα αρχίσει ο Γραμματειακός και ο Τεχνικός έλεγχος των μοτοσυκλετών στο χώρο του parking των λεωφορείων, ενώ την Δευτέρα 4 Απριλίου το μεσημέρι θα αρχίσει η 1η αγωνιστική ημέρα, μικρή σε χιλιόμετρα, μόλις 90km, από το Φράγμα του Αλφιού προς Σαμικό, Καϊάφα, Σμέρνα, Βρίνα, για να τερματίσουν στην Κρέστενα, στο εστιατόριο «Θυμάρι».

Την Τρίτη 5 Απριλίου, οι αγωνιζόμενοι θα κατευθυνθούν βορειοδυτικά, προς το Φράγμα του Πηνειού και στις ομορφιές του Πηνειαίου Λάδωνα και της Φολόης, για να καταλήξουν στα Ολύμπια μετά από 8 ώρες και 250 χιλιόμετρα δράσης.

Την Τετάρτη 6 του μηνός θα είναι μια μικρή μέρα, από την Αλφειούσα στο Επιτάλιο, και στη συνέχεια ακολουθεί παράλληλα την ακτογραμμή μέχρι την λίμνη του Καιάφα, για να ανακατευτεί στα γύρω λοφάκια της Ζαχάρως και να καταλήξει στον Κακόβατο, μετά από 130 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Την Πέμπτη στις 7, έχουμε άλλη μια μεγάλη μέρα αλλά αυτή τη φορά ανατολικά! Μετά την Κρέστενα, κατευθυνόμαστε προς Ανδρίτσαινα και Ναό Επικούριου Απόλλωνα, για να ανέβουμε στις περιοχές της Μεσσηνίας και της Γορτυνίας, από την Καρύταινα μέχρι τα Γορτυνιακά όρη και την Τεχνητή Λίμνη του Λάδωνα και από τα Λαγκάδια στα Τρόπαια. 280 χορταστικά χιλιόμετρα, στην μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του πενταημέρου!

Την Παρασκευή 8, την 5η μέρα, ξεκινάμε με μια ορεινή διάσχιση του Ερύμανθου, σε υψόμετρο 1900 μέτρων για να καταλήξουμε στο δρυόδασος της Φολόης όπου και τερματίζει η αγωνιστική δράση για να επιστρέψουμε στην έδρα μας, την Αρχαία Ολυμπία.
Τελευταία αγωνιστική ημέρα, Σάββατο 9 Απριλίου, ένας μικρός «Λαβύρινθος» πέριξ της Αρχαίας Ολυμπίας, μόλις 45 χιλιόμετρα, ως επίλογος της αγωνιστικής δράσης της εβδομάδας, μια μικρή αλλά ζουμερή και απαιτητική σε πλοήγηση διαδρομή, που θα σημάνει το τέλος του μεγάλου Olympia Rally 2022.

Σεβόμενοι όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σχετικά με τον Covid 19, η οργάνωση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για μια ασφαλή διοργάνωση που θα τιμήσει την φιλόξενη περιοχή και θα προβάλει τον τόπο διεθνώς.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αγώνας έχει λάβει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, ΔΕΝ διέρχεται από περιοχές Natura, παραλίες, άμμο ή ευαίσθητους δρυμούς και δασικές εκτάσεις, ούτε πρόκειται να δημιουργήσει όχληση σε κανένα επίπεδο, σεβόμενοι πρώτα από όλα την φύση αλλά και τους κατοίκους της.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους παράγοντες που συμβάλουν σε μια επιτυχημένη διοργάνωση, στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, στην τοπική Κοινότητα Αρχαίας Ολυμπίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην ΑΟΛΜΟ, στην Ένωση Ξενοδόχων, στον Εμπορικό Σύλλογο και φυσικά σε όλους τους κατοίκους της περιοχής για την φιλοξενία και την συνεργασία.

Εκ μέρους της οργάνωσης
Off Road Team

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest