Στην τελική ευθεία προετοιμασίας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου μπαίνουν οι εμπλεκόμενοι φορείς μετά την τρίτη διαδοχική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, την Παρασκευή 13 Μαΐου.

Το όργανο συνεδρίασε υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Βασίλη Αρβανίτη, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΔΕΥΑ κ. Νίκου Μαρούντα, του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας κ. Γιώργου Κωνσταντακόπουλου, του Διοικητή της Π.Υ. Πύργου κ. Νίκου Σμαρνάκη, του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας κ. Κώστα Μπαλκάμου, του Δασάρχη κ. Παναγιώτη Λάττα, του αναπληρωτή Προϊσταμένου του Π.Κ. Ολυμπίας κ. Φώτη Γρηγορόπουλου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκου Αργυρόπουλου & του Υποδιοικητή κ. Γιάννη Πετρόπουλου, του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Γιώργου Καρανικολού, ενώ συμμετείχαν και αρκετοί Πρόεδροι Κοινοτήτων.

Για μια ακόμη φορά τονίστηκε από τη Δημοτική Αρχή και την Π.Υ. η ανάγκη για εγρήγορση και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε να αποσοβηθούν τα σοβαρά προβλήματα από πλευράς πυρκαγιών στη νέα αντιπυρική περίοδο. Ειδικότερα έγινε έλεγχος της ετοιμότητας από πλευράς μέσων αντιμετώπισης πυρκαγιών αλλά και έμψυχου δυναμικού καθώς και συστάσεις προς τους Προέδρους των Κοινοτήτων για την ουσιαστική συνδρομή των τοπικών κοινωνιών σε περιπτώσεις πυρκαγιών. Δόθηκαν επίσης οι κατάλληλες κατευθύνσεις και έγινε προγραμματισμός δράσεων για τη διαχείριση κάθε κατάστασης επικινδυνότητας οποτεδήποτε προκύψει.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest