Στο πλαίσιο της 4ης Διεθνούς Έκθεσης VERDER TEC που πραγματοποιήθηκε στο MEC Παιανίας η εθελοντική ομάδα ΔΙΑΣ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας βραβεύτηκε για τις καινοτόμες λύσεις εναέριας επιτήρησης πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών με εναέρια μη επανδρωμένα συστήματα (drones) καθώς και για την προσφορά τους στη δασοπυρόσβεση.

Η βράβευση έγινε από την ECOTEC, εταιρία συστημάτων προστασίας περιβάλλοντος και από την τεχνοεκδοτική TPRESS. Το βραβείο παρέλαβε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Βασίλης Αρβανίτης, παρουσία του μόνιμου προσωπικού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και των μελών της εθελοντικής ομάδας ΔΙΑΣ.

Στη δεκάλεπτη τοποθέτησή του ο κ. Αρβανίτης παρουσίασε τις πρακτικές, τις μεθόδους και τα μέσα με τα οποία λειτουργεί η ομάδα ΔΙΑΣ, μια από τις καλύτερες στη χώρα, η οποία συστάθηκε το 2012 από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με βασική αποστολή να ενισχύσει και να συμπληρώσει το έργο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Αναφέρθηκε επίσης στην οδυνηρή εμπειρία των πυρκαγιών του 2021 που αφάνισαν 130.000 στρέμματα στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Μεταξύ άλλων τόνισε:  

«Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και εγώ, ως Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, είμαστε ευγνώμονες προς τα μέλη της εθελοντικής μας ομάδας για την πολύτιμη προσφορά τους. Οι άνθρωποι αυτοί αφήνουν τις οικογένειές τους, τον ελεύθερο χρόνο τους, τις διακοπές τους για να προσφέρουν στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι έχουν περάσει από την εθελοντική μας ομάδα προσφέροντας τις υπηρεσίες τους. Γνωρίζουμε ότι το μόνιμο προσωπικό του Δήμου δεν επαρκεί για τις απαιτήσεις της Πολιτικής Προστασίας, που αυξάνονται διαρκώς εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, γι’ αυτό καλούμε όσους πολίτες επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά στον τομέα αυτό, να πυκνώσουν τις τάξεις της ομάδας ΔΙΑΣ».

Και ο κ. Αρβανίτης συνέχισε: «Πρωταρχικό μέλημα του Δημάρχου μας είναι η θωράκιση και προστασία του Δήμου από φυσικές καταστροφές, είτε πρόκειται για πυρκαγιές είτε για πλημμύρες, κατολισθήσεις  και άλλες θεομηνίες. Με διαρκείς ενέργειές του ο κ. Γεωργιόπουλος, μέσα από επαφές με Υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες, επιδιώκει την εκπόνηση ενός μόνιμου σχεδίου αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης για να μπει επιτέλους ένα τέλος στον εφιάλτη που βιώνουμε κάθε χρόνο».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest