-Χαιρετισμός Δημάρχου Γ. Γεωργιόπουλου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του CISM

Ξεκινά την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας το Συμπόσιο του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού – Conseil International du Sport Militaire (ΔΣΣΑ-CSIM) με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από 140 κράτη – μέλη του CISM.

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου συνεδρίασε πανηγυρικά το Διοικητικό Συμβούλιο του CISM και κατά την έναρξη της διαδικασίας εκφωνήθηκαν χαιρετισμοί από τον Διευθυντή του ΑΣΑΕΔ, κ. Σπύρο Ανδριόπουλο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του CISM κ. Hervé Piccirillo, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθλητισμού και Ολυμπιακών Θεμάτων κ. Δημήτρη Νικολακόπουλο και τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών. Στον χαιρετισμό του ο κ. Γεωργιόπουλος, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το Ολυμπιακό ιδεώδες, από τον Ιερό αυτό Τόπο, από την αρχαιότητα έως σήμερα διδάσκει το μέτρο, την έννοια των ορίων. Ο κόσμος μας σήμερα, περνά μια πολύ δύσκολη φάση. Η πανδημία, οι συγκρούσεις, οι μετακινήσεις πληθυσμών, η κλιματική αλλαγή, δημιουργούν μιαν εύθραυστη ισορροπία στον πλανήτη. Σ’ αυτό το αβέβαιο περιβάλλον είναι αναγκαία όσο ποτέ η ευρεία μετάδοση στους ανθρώπους όλου του κόσμου των ευγενών αξιών του Ολυμπισμού, του Ευ Αγωνίζεσθαι, της Ειρήνης και της Άμιλλας, αξίες που πηγάζουν από την Ολυμπία. Παραφράζοντας τον ποιητή,   θέλω να πω ότι “μπροστά στη ράχη του Κρόνιου, όταν ανεβαίνει ο ήλιος, τα πυροβόλα των μεγάλων κοσμοθεωριών παθαίνουν αφλογιστία”. Είμαι βέβαιος ότι το συμπόσιό σας στον όμορφο χώρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας θα εμποτιστεί με τις αξίες αυτές για να σηματοδοτήσει μια νέα αντίληψη στον στρατιωτικό αθλητισμό».

Στην τελετή έναρξης της συνεδρίασης παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Διεθνών Θεμάτων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Χάρης Σπηλιόπουλος. Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας είναι συνδιοργανωτές του Συμποσίου CISM, το οποίο ξεκινά την Πέμπτη  και ολοκληρώνεται το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest