Υπογράφηκε η σύμβαση για τα 3.620.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Έργα αγροτικής οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 3.620.000 ευρώ ξεκινούν άμεσα σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και τον εκπρόσωπο της εργολήπτριας εταιρίας, κ. Ανδρέα Νικολετόπουλο.

Το έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αφορά σε παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης και τσιμεντόστρωσης στο αγροτικό οδικό δίκτυο σε κάθε Κοινότητα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, συνολικού μήκους 45 χιλιομέτρων. Παρόντες στη διαδικασία ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Φλέσσας και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θανάσης Μπέλτσος.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Τα έργα αγροτικής οδοποιίας που θα γίνουν με αυτή τη μεγάλη εργολαβία θα δώσουν πνοή στις Κοινότητες του Δήμου μας, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα των δημοτών μας, καθώς θα λύσουν προβλήματα που χρονίζουν και ταλαιπωρούν χιλιάδες Δημότες μας. Το αγροτικό οδικό δίκτυο σε πολλές περιοχές του Δήμου μας βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, ιδίως μετά τις πυρκαγιές του 2021. Δουλέψαμε με υπευθυνότητα, κόντρα στις δυσμενείς συνθήκες, αξιοποιήσαμε τις δυνατότητες του έμψυχου δυναμικού της Τεχνικής μας Υπηρεσίας και των ειδικών μας συμβούλων, πετυχαίνοντας να εξασφαλίσουμε συνολικά για έργα αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο μας πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Με τα έργα αυτά και με άλλα που ήδη εκτελούνται, κάνουμε πράξη τις προεκλογικές μας υποσχέσεις για ανάπτυξη της υπαίθρου που για πολλά χρόνια βρισκόταν σε μαρασμό. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το έργο θα προχωρήσει γρήγορα και θα ολοκληρωθεί εντός του οκταμήνου που προβλέπεται από τη σύμβαση. Παράλληλα, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για εξεύρεση πόρων και υλοποίηση έργων σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με την πανδημία και τις καταστροφικές πυρκαγιές να έχουν δυσκολέψει το έργο μας σε σημαντικό βαθμό». Από την πλευρά του ο κ. Φλέσσας δήλωσε: «Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Δήμου μας δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Η απασχόληση αυτή προϋποθέτει γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση των δημοτών τόσο στις καλλιέργειες όσο και στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό και αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα των δημοτών μας, η Δημοτική Αρχή, με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης, υλοποιεί ένα μεγάλο έργο που θα λύσει τέτοιου είδους χρόνια προβλήματα. Οι παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο του Δήμου μας θα συμβάλλουν σημαντικά και στην αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος των πυρκαγιών που προκύπτουν συχνά στην περιοχή μας, αφού μετά την ολοκλήρωσή τους θα υπάρχει καλύτερη πρόσβαση στα μέσα πρόληψης και καταστολής τους. Συνεχίζουμε τη διεκδίκηση, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση έργων και δράσεων που έχει ανάγκη ο Δήμος μας, πάντα πιστοί στις δεσμεύσεις μας».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest