-Υπογράφηκε η σύμβαση, ξεκινούν άμεσα τα έργα

Σημαντικά αθλητικά έργα σύγχρονων προδιαγραφών, για την έδρα και πολλές ακόμη Κοινότητες, ξεκινούν στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρία που ανέλαβε το έργο, κατόπιν διαγωνισμού, με προϋπολογισμό 832.000 ευρώ.

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτη Φλέσσα, του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αθανασίου Μπέλτσου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας κ. Κων/νου Δηλάρη. Στα πλαίσια της αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων πρόκειται να γίνουν οι ακόλουθες εργασίες:

Στα γήπεδα Πλατάνου, Πελοπίου, Στρεφίου, Σμίλα: Εξοπλισμός χώρων ιατρείων και  αποδυτηρίων, εξοπλισμός πυρόσβεσης και πυρασφάλειας, ηλεκτρολογικές εργασίες και τοποθέτηση χημικών τουαλετών θεατών. Στο γήπεδο Σμίλα προβλέπεται επιπλέον και κατασκευή διαχωριστικής περίφραξης μεταξύ κερκίδων και αγωνιστικού χώρου.

Επίσης, στο Αθλητικό Κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας προβλέπεται τοποθέτηση ιστών ηλεκτροφωτισμού στα γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, καλαθοσφαίρισης και αντισφαίρισης καθώς και συντήρηση ξύλινου κελύφους του κλειστού γυμναστηρίου. Τέλος, στην ίδια εργολαβία περιλαμβάνεται και η κατασκευή περίφραξης στην πίστα motocross στον Πλάτανο.

Όσον αφορά τη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών, θα κατασκευαστούν νέα γήπεδα 5Χ5 στις Κοινότητες Αρχαίας Πίσας, Ηράκλειας, Αχλαδινής, Ξηροκάμπου, Κούμανι, Πέρσαινας, Χελιδονίου, Νεμούτας και στον Οικισμό Πανόπουλου της Κοινότητας Αντρωνίου. Τα γήπεδα αυτά θα κατασκευαστούν με όλες τις τελευταίες προδιαγραφές της FIFA (υποδομές απορροής υδάτων, περιφράξεις, συνθετικοί χλοοτάπητες, ηλεκτροφωτισμοί, κ.α.). Η κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου 5×5 θα γίνει σύμφωνα με τις τρέχουσες προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΕΠ 001 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η νεολαία στον τόπο της

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Γεωργιόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές λειτουργίας με τα σύγχρονα πρότυπα. Από την αρχή της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια, με την εκπόνηση μελετών από την Τεχνική μας Υπηρεσία και πετύχαμε την ένταξη και χρηματοδότηση έργων βελτίωσης αθλητικών υποδομών αλλά και κατασκευής νέων σύγχρονων γηπεδικών εγκαταστάσεων. Είμαστε βέβαιοι ότι τα έργα αυτά θα δώσουν πνοή στις Κοινότητες, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να καταστήσουμε τα χωριά μας ελκυστικότερα για τους νέους μας, βάζοντας τον αθλητισμό στη ζωή τους και γεμίζοντας ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους».

Από την πλευρά του ο κ. Φλέσσας υπογράμμισε τα εξής: «Με την υπογραφή της σύμβασης η Δημοτική Αρχή δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις αθλητικές υποδομές που διαθέτει ή που πρόκειται να κατασκευάσει. Με δεδομένο ότι ο αθλητισμός και τα ιδεώδη που εκφράζει είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιοχή μας, οφείλουμε να δίνουμε την πρέπουσα βαρύτητα στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό και με μια σειρά έργων, είτε συμβασιοποιημένων είτε με εξασφαλισμένες πιστώσεις, φροντίζουμε για σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις διεκδικώντας και μεγαλύτερες αθλητικές υποδομές».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest