Αρχαία Ολυμπία: Υποδοχή 5 ποδηλατών από την «αδελφή πόλη» Grossostheim

Πέντε ποδηλάτες από την αδελφοποιημένη πόλη Grossostheim υποδέχτηκε την Τρίτη το απόγευμα με μεγάλη χαρά και τιμή ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Με αφορμή την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 οι πέντε αναβάτες ποδηλάτου ξεκίνησαν το ταξίδι τους πριν από αρκετές ημέρες από την πόλη της Γερμανίας, διανύοντας καθημερινά γύρω στα 200χλμ., με σκοπό να μεταφέρουν τα μηνύματα της Ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών.

Με σημαία τους την Αλληλεγγύη, αλλά και την επιθυμία να δυναμώσουν τη βαθιά φιλία μεταξύ των δύο πόλεων, οι ποδηλάτες έφτασαν στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, μεταφέροντας τις ευχές και τους χαιρετισμούς του Δημάρχου τους, κ. Roland Schuler και υπενθυμίζοντας ότι η ευγενής άμιλλα λειτουργεί διαχρονικά ως στοιχείο ηθικής αγωγής, αποτελώντας, δικαίως, τον πυρήνα του αθλητικού ιδεώδους και πανανθρώπινη αξία του Ολυμπισμού.

Σημειώνεται ότι τους ποδηλάτες και τον κ. Horst Schad, υπεύθυνο της αποστολής, λάτρη της Αρχαίας Ολυμπίας, ποδηλάτης και ο ίδιος, υποδέχτηκαν ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, κ. Σωτήρης Παπαηλίου και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Γιώργος Κρέζος. Στη μετάφραση βοήθησε εθελοντικά ο Δημότης Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Φίλιππος Σπηλιόπουλος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest