Χαιρετισμός Δημάρχου

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Καλώς ήρθατε στην επίσημη και ανανεωμένη ιστοσελίδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Σας καλώ να περιηγηθείτε στον διαδικτυακό μας χώρο, μέσω του οποίου μπορείτε να ενημερωθείτε, να ξεναγηθείτε και να γνωρίσετε την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που αποτελεί παγκόσμιο χώρο για τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και την Ειρήνη. Ένα από τα πιο σημαντικά κατά την αρχαιότητα Πανελλήνια Ιερά με τεράστια απήχηση στον αρχαίο κόσμο, που εξακολουθεί να είναι ένας ζωντανός προορισμός διακοπών, προσφέροντας εύρος ενδιαφερόντων και εμπειριών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Γεωργιόπουλος Γεώργιος

Στόχοι της λειτουργίας του ιστότοπου μας είναι αφενός η καλύτερη δυνατή ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών του τόπου μας για κάθε δράση και ενέργεια που γίνεται, μέσω της εύκολης και γρήγορης παροχής πληροφοριών, αφετέρου η ευρύτερη προβολή του Δήμου μας, στο σύγχρονο κόσμο που κινείται με μεγάλες ταχύτητες.

Παρέχουμε τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη να συνδεθεί με την ιστορία, τη φύση, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τις εκδηλώσεις που συνθέτουν την ομορφιά της περιοχής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε πολίτη να εξυπηρετηθεί και να πληροφορηθεί κάθε ενέργεια της δημοτικής αρχής άμεσα, έγκαιρα και έγκυρα για το σύνολο του Δήμου μας.

Σε μια εποχή που η ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο καθορίζουν πολλές παραμέτρους της καθημερινότητάς μας, φιλοδοξούμε να αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό αυτές τις δυνατότητες, προς όφελος του δημότη. Είναι, άλλωστε, βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής να οδηγήσει τον Δήμο μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό του, υλοποιώντας σειρά από «έξυπνες δράσεις» για την ενίσχυση της συμμετοχικότητας των πολιτών, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητάς τους.

«Δικτυωθείτε» λοιπόν με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, μπαίνοντας δυναμικά στον συναρπαστικό κόσμο της ψηφιακής αλληλεπίδρασης. Καλή σας πλοήγηση!

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Γεωργιόπουλος

Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος γεννήθηκε στη Μουριά Ηλείας το 1955. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 1982, άσκησε ελεύθερο επάγγελμα, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως Νομικός Σύμβουλος στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας.

Στο διάστημα 2001-2004 διετέλεσε Πρόεδρος Κανονισμών της ΕΠΑΕ.
Στο διάστημα 2000 – 2003 υπήρξε μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, έχοντας θητεύσει ως Διευθυντής του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών (1996-1997) και του Υπουργού Δικαιοσύνης (2009-2010).

Ήταν υποψήφιος το 2010 στις εκλογές για την πρώτη αιρετή Περιφέρεια, στην Π.Ε. Ηλείας, οπότε και εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος. Διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης την πρώτη διετία λειτουργίας του θεσμού και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής. Υπήρξε ο Εισηγητής για τη μελέτη εφαρμογής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το οποίο στην συνέχεια έγινε νόμος του κράτους.

Στις Περιφερειακές εκλογές του 2014 εκλέχθηκε Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, αξίωμα που κατείχε μέχρι και τον Αύγουστο του 2019.

Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας εκλέχθηκε τον Ιούνιο του 2019.

Είναι παντρεμένος και πατέρας μίας κόρης.