Αριστείδης Παναγιωτόπουλος

Αγαπητοί συμπολίτες και επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας,

Ως Δήμαρχος της ιστορικής και παγκοσμίως αναγνωρισμένης Αρχαίας Ολυμπίας και των 41 κοινοτήτων σας καλωσορίζω στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου μας.

Η Αρχαία Ολυμπία, κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, αποτελεί έναν τόπο μαγευτικής φυσικής ομορφιάς, καθώς και μοναδικής παγκόσμιας ιστορικής και πολιτισμικής σπουδαιότητας και συμβολικής αξίας.

Μέσα από αυτή την ιστοσελίδα, σας καλούμε να γνωρίσετε την πόλη μας, βιώνοντας μια φυσική και πνευματική εμπειρία, να μάθετε για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ομορφιές της περιοχής μας.

Εδώ, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα αξιοθέατα, τις πολιτιστικές δραστηριότητες, τις τοπικές εκδηλώσεις και να έρθετε σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες μας. 

Ο Δήμος μας περιλαμβάνει πολλά γραφικά χωριά με πανέμορφα τοπία που το καθένα έχει τη δική του μοναδική ιστορία και παράδοση.

Είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά μας και δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε την πολιτιστική μας ταυτότητα και να αναδείξουμε διαχρονικές αρχές και αξίες που καθιστούν τον τόπο μας σύμβολο εξέχουσας πανανθρώπινης σημασίας και παγκόσμιου πολιτιστικού αγαθού. 

Σας προσκαλώ να μας επισκεφθείτε, να απολαύσετε τη μοναδική φιλοξενία μας και να πραγματοποιήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία και τον πολιτισμό.

Άρης Παναγιωτόπουλος
Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας