ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Τον απαιτούμενο σεβασμό στην οικουμενικότητα και τις πανανθρώπινες αξίες της Αρχαίας Ολυμπίας ζήτησαν από ΔΟΕ και ΕΟΕ ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, επικρίνοντας με αυτό το τρόπο την απόφαση να μην γίνουν οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά στην Μεσσηνία.

«Δε νοείται εκλογή που να μην περιλαμβάνει την Αρχαία Ολυμπία», τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος, ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «οι εκλογές πρέπει να γίνονται μόνιμα στη γενέτειρα πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων», κατά τη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, το πρωί της Πέμπτης.

«Ως γεγονός, αναιρεί την ιστορική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων και ακυρώνει τη σημασία της γενέτειρας πόλης τους», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας και συνέχισε: «Η Αρχαία Ολυμπία δεν μπορεί να λείπει από το γεγονός αυτό. Αντιθέτως, οφείλουμε να σεβαστούμε τη σημασία της και να φιλοξενήσουμε τόσο αυτές όσο και όλες τις επόμενες εκλογικές διαδικασίες της ΔΟΕ».

Από την πλευρά του, ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε σχετικά με την απόφαση αυτή, ότι «Η Ολυμπία οφείλει να είναι στο κέντρο των γεγονότων και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με διαρκή επαγρύπνηση, κοινές πρωτοβουλίες και στενή συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων. Διότι Αρχαία Ολυμπία δεν σημαίνει μόνο Αφή της Φλόγας, αλλά έναν τόπο που μπορεί και οφείλει να αποτελέσει τον πυρήνα των γεγονότων. Δεν υποχωρούμε και θα διεκδικήσουμε οι εκλογές να γίνονται μόνιμα στον τόπο που γέννησε τις Ιδέες και τα Ιδανικά του Ολυμπισμού».

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στη σημαντική και συνεχή στήριξη του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, σε έργα υποδομής, σε ενέργειες αποκατάστασης και θωράκισης της περιοχής, στον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος και τη σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με αυτόν, στην αστυνόμευση της πόλης, στην τουριστική ανάπτυξη, στην ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ και στις αποζημιώσεις πυρόπληκτων που εκκρεμούν.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε τον Ηλείο Υφυπουργό για τις άμεσες επεμβάσεις του μέχρι σήμερα με σκοπό να επιλυθούν οι ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών, ενώ ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε ότι, με συνεχείς προσπάθειες και με διάθεση συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Υπουργείου, πέτυχαν μέχρι σήμερα σημαντικές χρηματοδοτήσεις για την ενίσχυση και την αποκατάσταση των προβλημάτων στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και κυρίως τη θωράκιση της περιοχής, τόσο μετά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, όσο και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη. Προσπάθειες, οι οποίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση παρευρέθηκαν, εκτός από τους προαναφερόμενους, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αθηνά Ηλιοπούλου, Γιώργος Λινάρδος, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος και Γιώργος Κρέζος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest