Εντάχθηκε στο Π.Α.Α. 2014-2020 η πρόταση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Ένα σημαντικό έργο για την άρδευση της Κοινότητας Αγίας Τριάδας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, η αποπεράτωση του κεντρικού υδραύλακα, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

Την πρόταση χρηματοδότησης είχε υποβάλει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, καθότι για τον υδραύλακα Αγίας Τριάδας, η μελέτη «καρκινοβατούσε» από το 2005, κατά καιρούς απασχόλησε και τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, ενώ με πρόσθετες ενέργειες της παρούσας Δημοτικής Αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας, η μελέτη συμπληρώθηκε, επικαιροποιήθηκε και υποβλήθηκε στην αντίστοιχη πρόσκληση του Προγράμματος. Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται κατασκευή αρδευτικού υδραύλακα ανοικτής ορθογωνικής διατομής από οπλισμένο σκυρόδεμα εσωτερικών διαστάσεων 90Χ80 cm, πάχους 15 cm, συνολικού μήκους 4.376 μέτρων. Το έργο θα κατασκευαστεί πάνω σε υφιστάμενο χωμάτινο αύλακα στην Κοινότητα Αγίας Τριάδας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε:

«Αποτελούσε μια προσωπική προεκλογική μου δέσμευση η υλοποίηση αυτού του έργου το οποίο παρέπεε μεταξύ αδράνειας και ματαιωμένων υποσχέσεων. Οι στοχευμένες ενέργειες της Δημοτικής μας Αρχής, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, είχαν αίσια έκβαση για το πολύπαθο αυτό έργο που θα ωφελήσει το μεγαλύτερο μέρος της Δημοτικής Ενότητας Λασιώνος. Σε συναντήσεις που είχαμε, σχεδόν από την αρχή της θητείας μας, με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, διεκδικήσαμε και τελικώς πετύχαμε τη χρηματοδότηση του έργου, έχοντας υποβάλλει τις απαιτούμενες τεχνικές μελέτες. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο με αναπτυξιακό πρόσημο που το προσμένουν διακαώς οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής και στη βελτίωση της τοπικής αγροτικής οικονομίας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και μέχρι το τέλος της θητείας μας θα έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις για πολλά ακόμη έργα στο Δήμο μας».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτης Φλέσσας δήλωσε: «Ένα ακόμη σημαντικό έργο για την ορεινή ζώνη του Δήμου μας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Η Δημοτική μας Αρχή στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα για να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο μας, ιδίως σε μια ορεινή περιοχή όπως η Δ.Ε. Λασιώνος. Επικαιροποιήσαμε τη μελέτη που ήταν κατά το ήμισυ έτοιμη, με τη βοήθεια του ειδικού μας συμβούλου, Πολιτικού Μηχανικού κ. Χρήστου Γιαννόπουλου, τον οποίο και ευχαριστούμε, όπως και τον Δντη Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θανάση Μπέλτσο και την Τεχνική μας Υπηρεσία γενικότερα».

Τέλος ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Μαρούντας, δήλωσε:

«Στα πλαίσια συνεργασίας της ΔΕΥΑ με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, κομμάτι της οποίας είναι τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, είμαστε ικανοποιημένοι από την ένταξη του συγκεκριμένου έργου το οποίο θα υποστηρίξει υφιστάμενα δίκτυα άρδευσης στην περιοχή και θα βοηθήσει σημαντικά τον πρωτογενή τομέα».

Ο κεντρικός υδραύλακας της Αγίας Τριάδας όπως είναι σήμερα.
Ο κεντρικός υδραύλακας της Αγίας Τριάδας όπως είναι σήμερα.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest