Β. Γιαννόπουλος: Άμεσα έναρξη εργασιών για την ανάπλαση του οδικού δικτύου

Στον έλεγχο της παλαιάς Εθνικής Οδού Πύργου – Τριπόλεως, στο ύψος της εισόδου στην Αρχαία Ολυμπία προχώρησε την Πέμπτη 14 Μαρτίου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά από αίτημα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με σκοπό την άμεση έναρξη εργασιών και παρεμβάσεων.

Η αυτοψία στο σημείο έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, κ. Βασίλης Γιαννόπουλο, τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων ΠΔΕ, κ. Χρήστο Καραγιάννη και τους Προϊσταμένους των Τμημάτων Συγκοινωνιακών Έργων, καθώς και Μελετών και Τεχν. Προδιαγραφών, κ.κ. Θεόδωρο Τζόλα και Δημήτρη Κακογιάννη αντίστοιχα, παρουσία των Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Αριστείδη Παναγιωτόπουλου, Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιώργου Λινάρδου, του Αναπληρωτή Προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Θανάση Μπέλτσου και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, κ. Τάκη Παρασκευόπουλου.

Από τον έλεγχο που έγινε αποφασίστηκε να ξεκινήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις στην είσοδο της Ολυμπίας, στο σημείο διασταύρωσης της νέας με την παλαιά Εθνική Οδό, ξεκινώντας με την αποκατάσταση του οδοστρώματος, παρέμβαση που θα βελτιώσει σημαντικά την οδική ασφάλεια, αλλά και την αισθητική εικόνα της εισόδου.

Ο κ. Γιαννόπουλος διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα έχει την στήριξη της Περιφέρειας στις προετοιμασίες του, ενόψει της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Άλλωστε, το ενδιαφέρον του κ. Φαρμάκη για την Ολυμπία είναι γνωστό και έμπρακτο, καθώς η Ολυμπιακή Γη, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει πολλάκις με εμφαντικό τρόπο, αποτελεί το σημείο αναφοράς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα του Δήμου και επισήμανε ότι έργα που γίνονται για την βελτίωση του οδικού δικτύου και την ανάπλαση των σημείων που έχουν πρόβλημα, δεν είναι σημαντικά μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά πρωτίστως για λειτουργικούς. Και το σημείο αυτό, εδώ και πολλά χρόνια, παραμένει προβληματικό.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest