Έκκληση Δήμου προς ιδιοκτήτες ραντιστικών μηχανημάτων & υδροφόρων να είναι σε επιφυλακή

Σε  κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας λόγω των ακραίων συνθηκών επικινδυνότητας πυρκαγιάς, την Κυριακή και τη Δευτέρα 23 & 24 Ιουλίου αντίστοιχα (βαθμός επικινδυνότητας 5).

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης έχει επικοινωνήσει με τους προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ενώ καλεί και όλους τους δημότες να βρίσκονται σε ετοιμότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή για την περίπτωση που πιθανόν προκύψει κίνδυνος πυρκαγιάς.  Πέραν των πρόσθετων μέτρων που έχουν ληφθεί από την περασμένη Παρασκευή, καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες τρακτέρ με ραντιστικά μηχανήματα, μικρά αντλητικά ή υδροφόρες εντός του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, να βρίσκονται σε επιφυλακή, σε περίπτωση που απαιτηθεί η συνδρομή τους. Σημειώνεται ότι ήδη από την Παρασκευή έχουν τεθεί σε επιφυλακή το μόνιμο προσωπικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, η εθελοντική ομάδα «ΔΙΑΣ», με παράλληλη ενεργοποίηση του μητρώου συνεργασίας του Δήμου με χειριστές μηχανημάτων έργου και παροχής νερού.

Όσο διαρκούν οι επικίνδυνες συνθήκες, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως οι μηχανοκίνητες εργασίες με χρήση καταστροφέα, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στα τηλέφωνα των αρμόδιων αρχών (Αστυνομία 26240 22100, Πυροσβεστική Υπηρεσία 26240 22300, Πολιτική Προστασία Δήμου 26240 29081, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας 6978584111).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest