Αριστείδης Παναγιωτόπουλος: Ένα πάγιο αίτημα ετών γίνεται  επιτέλους πράξη

Την εξέλιξη των εργασιών οδικής αναβάθμισης της εισόδου της Αρχαίας Ολυμπίας παρακολούθησαν από κοντά ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Βασίλης Γιαννόπουλος και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Λινάρδου και του πρόεδρου της Τ.Κ. Τάκη Παρασκευόπουλου, την Τετάρτη 3 Απριλίου, ημέρα έναρξης των εργασιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε την Αρχαία Ολυμπία ώστε να επιβλέψει τις εργασίες αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης της εισόδου της πόλης ενόψει της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στις 16 Απριλίου 2024, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Σημειώνεται πως η ανταπόκριση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, ήταν άμεση στο αίτημα του Δήμου για ενίσχυση αυτής της προσπάθειας, και έτσι, από το πρωί της Τετάρτης, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης της βατότητας και αναβάθμισης της εισόδου της πόλης, στο σημείο της διασταύρωσης της παλαιάς με τη νέα Εθνική Οδό.

«Ένα πάγιο αίτημα πολλών ετών υλοποιείται, καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Δήμου μας για την αναβάθμιση της εισόδου της Αρχαίας Ολυμπίας. Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη βελτίωση του οδοστρώματος, κάτι που θα αλλάξει κατά πολύ την εικόνα της περιοχής, ενόψει μάλιστα της Τελετής Αφής στις 16 Απριλίου. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Βασίλη Γιαννόπουλο για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας, και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος από την συνεργασία μας μέχρι σήμερα», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι «αυτές τις ημέρες, όπου τα βλέμματα της ανθρωπότητας είναι στραμμένα στη γη του Ξένιου Δία για τη διεξαγωγή του πολυσήμαντου γεγονότος το οποίο προβάλλει διεθνώς την Αρχαία Ολυμπία, την Ηλεία, τη Δυτική Ελλάδα και συνολικά τη χώρα μας, οι προσπάθειες για την προετοιμασία της πόλης είναι εντατικές. Είμαστε συνοδοιπόροι με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, σε κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην διαφύλαξη, διατήρηση και ισχυροποίηση του σημαντικού αυτού θεσμού με στόχο την ανάδειξη της Αρχαίας Ολυμπίας, ως παγκόσμιο κέντρο πολιτισμού και οικουμενικών αξιών».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest