Το Jazz à Juan «συναντήθηκε» με το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας

Με δύο δωρεάν jazz εκδηλώσεις με το «Antibes Quartet Idéal», το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας έδωσε το ιδιαίτερο στίγμα του ως ένας  πολιτιστικός θεσμός εξωστρέφειας και υψηλού επιπέδου.

Από την Αντίπολη της Γαλλίας (Antibes στα γαλλικά), μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη στη μεσογειακή Κυανή Ακτή, ανάμεσα στις Κάννες και στη Νίκαια, το σπουδαίο μουσικό σύνολο παρουσίασε ήχους και ρυθμούς… Νέας Ορλεάνης, ταξιδεύοντας το κοινό στον πλούτο των ηχοχρωμάτων της jazz μουσικής.  

Από το 1960, στην Antibes, αδελφή πόλη με την Αρχαία Ολυμπία, πραγματοποιείται το φεστιβάλ Jazz à Juan, το οποίο υποδέχεται τα μεγαλύτερα ονόματα της Jazz. Στο πλαίσιο αδελφοποίησης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με τον Δήμο της Antibes προέκυψε η συνεργασία του κορυφαίου jazz φεστιβάλ Jazz à Juan με το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας. Έτσι, το διήμερο 8 & 9 Ιουλίου φιλοξενήθηκε στην Ολυμπία το jazz κουαρτέτο Antibes Quartet Idéal με ελεύθερη παρακολούθηση από το κοινό. Το Σάββατο 8 Ιουλίου, το γκρουπ έπαιξε jazz μουσική του δρόμου στο κέντρο της Ολυμπίας, ενώ την Κυριακή 9 Ιουλίου, το βράδυ, έδωσε μία μοναδική συναυλία στο αίθριο του Μουσείου της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας (Σύγγρειον).

Το κουαρτέτο αποτελούσαν οι μουσικοί:Philippe ROS μπάντζο, JeanMarcel TROPEZ σουσάφωνο, Christian BEDOY σαξόφωνο σοπράνο, Alain RATTIER τρομπόνι.

Οι δύο μουσικές βραδιές πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, την ΚΕΔΑΟ, την ΠΕΔ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, ενώ την οργάνωση – εκτέλεση παραγωγής είχε αναλάβει η Αέναον ΚοινΣΕπ.

Φωτογραφίες:Papaioannou photography

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest