Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για τη Μάχη στο Πούσι για την Άλωση του Λάλα και μια έκθεση με θέμα «Τα όπλα των αγωνιστών του ’21»  θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στην Κοινότητα Λάλα, το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 18:45 στο Δημοτικό Σχολείο Λάλα όπου θα γίνει απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον κ. Κωνσταντίνο Πλαπούτα, πρόεδρο του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών και Ιστορικών Γενών της Ελλάδας, απόγονο του αγωνιστή του 1821 Γιωργάκη Πλαπούτα, του οποίου το όνομα φέρει το προαναφερόμενο σχολείο. Στη συνέχεια το πρόγραμμα θα εξελιχθεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Λάλα ως εξής:

-19:30 Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Λάλα.

-19:35 Έλευση ένστολων με παραδοσιακές φορεσιές του ’21.  

-19:45 Χαιρετισμοί: Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεωργίου Γεωργιόπουλου, αντιπροέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Κωνσταντίνου» Λάλα κας Βασιλικής Τσαπάρα και προέδρου Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του ’21 κ. Κων/νου Πλαπούτα.

-20:00 Αρχή ημερίδας – Αναφορά στη μάχη από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών κα Αικατερίνη Καλέρη και κ. Αλέξη Καράμπελα.

-20:45 Παρουσίαση όπλων των αγωνιστών του 1821 από τον πρόεδρο του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας κ. Κων/νο Βαγγελάκο.

21:15 Περιήγηση στην έκθεση – Πέρας εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση θα παραστούν απόγονοι των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης και μέλη του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του ’21, ο Σκοπευτικός Όμιλος Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας, ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Κωνσταντίνος» Λάλα, το Δημοτικό Σχολείο «Γιωργάκης Πλαπούτας» Λάλα και η Τοπική Κοινότητα Λάλα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest