Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Επετειακή εκδήλωση για την Πολιορκία του Λάλα τον Ιούνιο του 1821, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λάλα «Ο Άγιος Κωνσταντίνος», με την αιγίδα & συνδιοργάνωση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2023.

Το πρόγραμμα της επετειακής εκδήλωσης έχει ως εξής:

18:30: Έναρξη κίνησης της πομπής από το Δημοτικό Σχολείο Λάλα Γεωργάκης Πλαπούτας”. Συμμετοχή των αναβιωτικών συλλό­γων: Πολιτιστικός Σύλλογος Νεδουσαίων, Αθλητικος- Πολιτιστικός Σύλλογος Παράδεισος Καλαμάτας, Σκοπευτικού ομίλου παραδοσιακών όπλων Πάτρας & Συλλόγου Φίλων Ιστορί­ας “Χαράλαμπος Βιλαέτης” καθώς και των χορευτικών τμημά­των των συλλόγων: Α.Ο. Φωκάτων Κεφαλονιάς & Πολιτιστικού Συλλόγου Λάλα.

19:00: Έναρξη της επετειακής εκδήλωσης.

19:15: Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιο Γεωργιόπουλο.

19:25: Χαιρετισμοί παρευρισκόμενων φορέων & συλλόγων.

19:40: Χαιρετισμός από εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάλα, κα Αγγελική Κωστοπούλου.

19:50: Κεντρική Ομιλία από την κ. Λιακάκη Κ. Μαρία (Ιστορικός, Διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών).

20:20: Απονομή τιμητικών πλακετών.

20:30: Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα των Α.Ο. Φω­κάτων Κεφαλονιάς & του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάλα “Ο Άγιος Κωνσταντίνος”

21:00: Τέλος εκδήλωσης.

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Λάλα, κ. Δημητρόπουλος Χρυσοβαλάντης. Στον χώρο που θα πραγματοποιείται η εκδήλωση θα εκθέτονται ιστορικά αντικείμε­να, πίνακες και φωτογραφίες. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθούν παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά.

Από παλαιότερη εκδήλωση για την Άλωση του Λάλα.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest