Ρούχα-δικές τους δημιουργίες παρουσίασαν οι μαθητές του Ινστιτούτου Palmieri-Rampone-Polo από το Benevento της Ιταλίας, την Τρίτη το απόγευμα στην Αρχαία Ολυμπία.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι μαθητές δεν εγκατέλειψαν την επιθυμία να μας συστήσουν ρούχα που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι και οι καθηγητές τους, στην επίδειξη μόδας με τίτλο THE OLIMPIA WITCH PROJECT.

Ο Διευθυντής του σχολείου, Nazzareno Miele, πάντα προσεκτικός στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας που διευθύνει και στην ανάπτυξη όσον αφορά την εκπαίδευση και την αυτο-οικοδόμηση, με αυτή την επίδειξη μόδας θέλησε να παρουσιάσει την ιστορική κουλτούρα των Σαμνιτών, βουτηγμένη σε θρύλους μαγείας και εσωτερικές τελετουργίες βαθιά μέσα στα χρόνια, με μια ιστορία που ξεκινά από τον 8ο αιώνα.

Τόσο για τους φιλοξενούμενους μαθητές όσο και για εμάς ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία και μια στιγμή άξια θαυμασμού για την προσπάθεια των παιδιών αυτών να παντρέψουν τους δικούς τους θρύλους περί μαγισσών με το αρχαιοελληνικό στοιχείο και να μας δείξουν τα έργα τους μπροστά στο παλιό Δημαρχείο της πόλης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest