Σε κατάσταση συναγερμού ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Σε κατάσταση συναγερμού για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς λόγω του πολύ υψηλού βαθμού επικινδυνότητας επιπέδου 5 που θα ισχύει την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2022 έχει τεθεί ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Στα πλαίσια της κατάστασης ετοιμότητας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης επικοινώνησε με όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων αλλά και με κάθε εμπλεκόμενο φορέα από εκείνους που συμμετέχουν στο Σ.Τ.Ο., ενώ συμμετείχε και στην έκτακτη συνεδρίαση Σ.Ο.Π. στην Π.Ε. Ηλείας, το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Ιουλίου. Επίσης, τίθεται σε επιφυλακή το μόνιμο προσωπικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, η εθελοντική ομάδα «ΔΙΑΣ» και ενεργοποιείται το μητρώο συνεργασίας του Δήμου με χειριστές μηχανημάτων έργου και παροχής νερού. Επίσης καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες τρακτέρ με ραντιστικά μηχανήματα, μικρά αντλητικά ή υδροφόρες εντός του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, να βρίσκονται σε επιφυλακή, σε περίπτωση που απαιτηθεί η συνδρομή τους. 

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως οι μηχανοκίνητες εργασίες με χρήση καταστροφέα, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στα τηλέφωνα των αρμόδιων αρχών (Αστυνομία 26240 22100, Πυροσβεστική Υπηρεσία 26240 22300, Πολιτική Προστασία Δήμου 26240 29081, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας 6978584111).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest