Το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας επισκέφθηκε την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Νίκος Παππάς, στα πλαίσια επίσκεψής του στην Ηλεία.

Τον κ. Παππά υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σωτήρης Παπαηλιού και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χάρης Σπηλιόπουλος και Παναγιώτης Φλέσσας. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν έργα και υποδομές στην περιοχή, καθώς και ζητήματα ευρύτερου αναπτυξιακού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Γεωργιόπουλος έθεσε στον κ. Παππά το θέμα της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο – Πύργος – Ολυμπία αλλά και της έναρξης της εργολαβίας βελτίωσης της συγκεκριμένης γραμμής, από την πλευρά του ΟΣΕ. Ζήτησε επίσης τη συμβολή του στη χρηματοδότηση της οριστικής μελέτης για το δρόμο «Ολυμπία – θάλασσα» και για την οριστικοποίηση της μελέτης για το τμήμα «Λούβρο – διασταύρωση λουτρών Ηραίας», του οδικού άξονα «Ολυμπία – Βυτίνα Τρίπολη». Βεβαίως έθεσε και το ζήτημα υλοποίησης των βασικών υποδομών προσπελασιμότητας της Ηλείας, με την οδική και σιδηροδρομική αναβάθμιση των εθνικών δικτύων.  

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την ενημέρωση, τονίζοντας ότι υπάρχει συναντίληψη για την επιτάχυνση υλοποίησης ώριμων έργων που μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής. Τόνισε ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, κεντρικά και τοπικά, θα είναι αρωγοί και συμπαραστάτες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υπογράμμισε, τέλος, ότι οι υποδομές θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη αυτού του μαγικού τόπου και στην αναζωογόνηση της περιφέρειας.

Τον κ. Παππά συνόδευαν στην Ολυμπία ο Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύσης Καλαματιανός, οι πρώην Βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάκης Μπαλαούρας, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Φλεβοτόμος, καθώς και στελέχη του κόμματος από την Ηλεία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest