Ανάδοχος για την αντικατάσταση αγωγών και επέκταση δικτύων ύδρευσης οικισμών του Δήμου

Ένα μεγάλο έργο της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, η αντικατάσταση τμημάτων αγωγών και επέκταση δικτύων ύδρευσης οικισμών του Δήμου, με προϋπολογισμό 2.250.967 ευρώ, δημοπρατήθηκε, έχει ανάδοχο και οδεύει προς συμβασιοποίηση.

Πρόκειται για έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορούν ένα νέο δίκτυο αγωγών συνολικού μήκους 41 χιλιομέτρων περίπου που θα αντικαταστήσει πεπαλαιωμένους αγωγούς και αγωγούς αμιάντου, περιλαμβάνοντας συντήρηση δεξαμενών – υδατόπυργων όπου απαιτείται, καθώς επίσης φρεάτια και άλλα συνοδευτικά έργα. Το μεγάλο αυτό έργο που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των δημοτών, προγραμματίστηκε, σχεδιάστηκε και υποβλήθηκε χάρη στις υπερπροσπάθειες της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, παρά την υποστελέχωση και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει.

Για τα έργα αυτά ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος δήλωσε:

«Η παλαιότητα των δικτύων ύδρευσης, οι φθορές, οι βλάβες που συχνά εμφανίζονται, αποτελούν αιτίες υποβάθμισης της ποιότητας του παρεχόμενου νερού σε αρκετούς οικισμούς του Δήμου μας. Η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, μελέτησε έγκαιρα και υπέβαλε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” πρόταση χρηματοδότησης του έργου αντικατάστασης των παλαιών αυτών αγωγών, η οποία χρηματοδοτήθηκε με 2,2 εκ ευρώ. Το έργο δημοπρατήθηκε, έχει πλέον ανάδοχο και προσεχώς θα υπογράψουμε τη σύμβαση για να ξεκινήσουν τα έργα. Εκτιμώ ότι ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν έγινε σε τόσο μεγάλη κλίμακα έργο αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και αυτό αποτελεί μια ακόμη επιτυχία μας, που οφείλεται στο σχεδιασμό με μεθοδικότητα και προσήλωση στο στόχο μας για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας».

Δηλώσεις έκανε και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας: «Το συγκεκριμένο έργο έχει τεράστια σημασία για χιλιάδες κατοίκους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς θα διασφαλίσει ποιοτικό νερό χωρίς ρυπογόνες και επιβλαβείς για την υγεία ουσίες που προέρχονται από την παλαιότητα των αγωγών αμιάντου. Παράλληλα, το νέο δίκτυο θα περιορίσει τις απώλειες νερού εξαιτίας συχνών βλαβών των παλαιών αγωγών. Έτσι θα έχουμε καλύτερη ροή του νερού αλλά και ομαλότερη λειτουργία των αντλητικών συγκροτημάτων».

Τα έργα αναλυτικά:

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ (9 τμήματα συνολικού μήκους 2.460 μ.)

ΚΑΜΕΝΑ (συνολικό μήκος 496 μ.)

ΚΑΥΚΩΝΙΑ (4 τμήματα συνολικού μήκους 1.168 μ.)

ΑΜΠΑΡΙ (3 τμήματα συνολικού μήκους 2.276 μ.)

ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΣ (3 τμήματα συνολικού μήκους 2.400 μ.)

ΠΛΑΤΑΝΟΣ (10 τμήματα συνολικού μήκους 2.685 μ.)

ΠΕΛΟΠΙΟ (33 τμήματα συνολικού μήκους 3.952 μ.)

ΣΜΙΛΑ (3 τμήματα συνολικού μήκους 2.626 μ.)

ΣΤΡΕΦΙ (13 τμήματα συνολικού μήκους 2.464 μ.)

ΦΛΟΚΑ (3 τμήματα συνολικού μήκους 1.046 μ.)

ΑΣΤΡΑΣ (συνολικό μήκος 2.368 μ.)

ΛΑΜΠΕΙΑ (2 τμήματα συνολικού μήκους 5.132 μ.)

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ (5 τμήματα συνολικού μήκους 2.028 μ.)

ΔΟΥΚΑ (5 τμήματα συνολικού μήκους 1.000 μ.)

ΚΟΥΜΑΝΗ (συνολικό μήκος 3.020 μ.)

ΛΑΣΔΙΚΑ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ (συνολικό μήκος 2.798 μ.)

ΜΗΛΙΕΣ  (Δεξαμενή: εργασίες επισκευής στεγάνωσης & μόνωσης – 2 τμήματα συνολικού μήκους 2.007 μ.)

ΝΕΡΑΙΔΑ (5 τμήματα συνολικού μήκους 660 μ.)

ΒΑΣΙΛΑΚΙ (Υδατόπυργος & Δεξαμενή: εργασίες επισκευής στεγάνωσης & μόνωσης)

ΥΨΗΛΟΝ (Υδατόπυργος: εργασίες επισκευής στεγάνωσης & μόνωσης)

ΛΑΛΑ (Δεξαμενή Αγ. Αικατερίνης: εργασίες επισκευής στεγάνωσης & μόνωσης)

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 40.586 μ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest