Στα βασικά σημεία της τοποθέτησής του στο Συμβούλιο Αιρετών για το ζήτημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ανέφερε:

«Εκπροσωπώ έναν τόπο ο οποίος βρίσκεται στα επιχειρήματα όλης της Ηλείας όταν διεκδικούν, όμως η Ολυμπία δεν είναι μόνο επιχείρημα. Η Ολυμπία είναι χώρος ενιαίος και αδιαίρετος με όλη την Ηλεία, επιγράφει και υπογράφει καθετί που αφορά την ανάπτυξη αυτού του τόπου, μαζί με όλους. Ο τόπος που θα έπρεπε να είναι προμετωπίδα εθνικών επιδιώξεων, δεν  μπορεί παρά να είναι πρωτοπόρος στις διεκδικήσεις της Ηλείας.

Πριν από 30-40 χρόνια έγινε ένας ακαδημαϊκός ανορθολογισμός. Για λόγους μικροπολιτικής, διεσπάρησαν, διαχύθηκαν σε όλη τη χώρα πολλά τμήματα, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια. Να δεχτούμε όμως ότι πρέπει να υπάρξει κάποια στιγμή μια πρόταση εξορθολογισμού, πραγματικής μεταρρύθμισης, όχι σαν την «Αθηνά» ή και κάποια προηγούμενα σχέδια, ούτε σαν αυτό που γίνεται τώρα. Κανείς δεν έχει πειστεί ότι πρόκειται περί πραγματικής μεταρρυθμίσεως, ώστε να συμφωνήσουμε κι εμείς.

Με τους δημάρχους βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή. Το επόμενο διάστημα, νομίζω όλοι μας (και οι επτά) θα πρέπει να αποκαλύψουμε αν είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης αληθείς. Εάν δεν είναι, να προσέλθουμε με ολοκληρωμένες προτάσεις. Υπάρχει μία τέτοια πρόταση από τον συμπατριώτη μας τον κ. Γιώργο Παναγιωτόπουλο. Αυτή ή κάποια άλλη να τη συζητήσουμε και να δούμε τι ακριβώς έχουν να μας πουν. Αν δεν θέλει η Πάτρα, υπάρχουν κι άλλα πανεπιστήμια στη χώρα τα οποία είναι και κοντά μας. Πιθανόν να βρούμε στέγη, την αναζητούμε. Δεν ξέρω αν θα είναι ένα περιφερειακό πανεπιστήμιο -και θέλω να συγχαρώ τον περιφερειάρχη για τις δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και για το θέμα όπως το έθεσε.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κάνεις, αλλά πρέπει να τελειώνουμε με τις στείρες καταγγελίες. Καλά κάνουμε και θα συνεχίσουμε να τις κάνουμε, δίνοντας έναν αγώνα με ό,τι μέσον διαθέτουμε, αλλά επιτέλους πρέπει να συγκροτήσουμε μία πρόταση, που μπορεί να έχει τελικά και ένα πραγματικό περιεχόμενο, να δώσει λύση ή πιθανόν να αποκαλύψει άλλες προθέσεις».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest