Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στις υπηρεσίες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος για την απώλεια δεκάδων ανθρώπων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Λόγω του εθνικού πένθους αναβλήθηκαν προγραμματισμένες εκδηλώσεις όπως η σύσκεψη εργασίας της ΔιαΝΕΟσις στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας την Πέμπτη 2 Μαρτίου και η συμμετοχή του Δήμου στις εκδηλώσεις του Δήμου Πύλου – Νέστορος για το Πάρκο της Ελληνικής Επανάστασης.

Μέσα σε ένα κλίμα βαθύτατης θλίψης για το πολύνεκρο δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη με την σύγκρουση των δύο τραίνων  συνεδρίασε το ΔΣ της Π.Ε.Δ.Δ.Ε.

Ομόφωνα το Συμβούλιο και οι Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την συμπαράσταση τους στους τραυματίες.

Εύχονται άμεση αποκατάσταση της υγείας τους και να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

Καλεί την Πολιτεία να εξετάσει αυστηρά τα αίτια της φονικής σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών και να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες τραγωδίες, που κόστισαν πολύτιμες ανθρώπινες ζωές και δυσφημίζουν παγκόσμια την χώρα μας στα θέματα της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest