Την Τρίτη 20 Ιουνίου στην Αρχαία Ολυμπία

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του έργου «Ψηφιακό Σύστημα Πολυεπίπεδης Ανάδειξης της Ιστορίας και του Πολιτιστικού Αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», λειτουργεί πύλη προβολής περιεχομένου και υπηρεσιών (portal), portal.westerngreece2021.gr/index.php/el/, ενώ είναι διαθέσιμες οι αντίστοιχες εφαρμογές για συσκευές

androidplay.google.com/store/apps/details?id=gr.dynacomp.olympianland

και iosapps.apple.com/us/app/olympian-land/id6445900549.

Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης και προκειμένου οι φορείς να έχουν τη δυνατότητα προβολής σημείων ενδιαφέροντος της περιοχής τους (Μνημεία, Εκδηλώσεις, Επιχειρήσεις, σημεία φυσικού κάλλους κλπ.) διεξάγονται με σημαντική ανταπόκριση ενημερωτικές ημερίδες και στις τρείς Περιφερειακές Ενότητες που αφορούν στην παρουσίαση και τη δυνατότητα εμπλουτισμού των Σημείων Πληροφόρησης-Ενδιαφέροντος. Έτσι, δίνεται δυνατότητα συμπλήρωσης με νέα επιπλέον σημεία, προκειμένου να προβληθεί η ιστορία, ο πολιτισμός και ο τουριστικός χαρακτήρας του εκάστοτε Δήμου της ΠΔΕ. Ήδη ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανία και την ερχόμενη εβδομάδα συνεχίζονται στην ΠΕ Ηλείας.

Οι ενημερωτικές ημερίδες απευθύνονται σε εκπροσώπους των Δήμων, Πολιτιστικών και Επιστημονικών Συλλόγων και Φορέων, Τουριστικών Επιχειρήσεων, Εφορειών Αρχαιοτήτων, Εκπαίδευσης κ.ά., οι οποίοι δραστηριοποιούνται εντός των δεκαεννέα Δήμων, των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Δημιουργούμε Δράσεις-Υποδομές με εμβληματικά έργα που αναφέρονται στο παρελθόν, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του σήμερα, και στοχεύουν στην προσέγγιση και κατάκτηση ενός καλύτερου αύριο για τις γενεές που έρχονται. Υποδομές που αναδεικνύουν το πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της Περιφέρειάς μας, που έχουν διάρκεια στο χρόνο, ενώ παράλληλα δίνουν αναπτυξιακές προοπτικές κυρίως στον τομέα του τουρισμού. Έργα που συμβάλουν καθοριστικά στην ανάδειξη όχι μόνο της ιστορίας και του πολιτισμού αλλά και του φυσικού κάλλους, των υποδομών και των σημείων ενδιαφέροντος που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί”. δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού ελέγχου Ανδρέας Φίλιας και προσθέτει:

Για τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματιστεί τρεις ημερίδες στους δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ζαχάρως, Ολυμπίας σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΔΗΜΟΣΠΟΛΗΑΙΘΟΥΣΑΗΜ/ΝΙΑΩΡΑ
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣΛΕΧΑΙΝΑΣΙΝΕ ΑΣΤΡΟΝ19/06/202312:30
ΖΑΧΑΡΩΣΖΑΧΑΡΩΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ19/06/202319:00
ΟΛΥΜΠΙΑΣΟΛΥΜΠΙΑΔΗΜΑΡΧΕΙΟΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΙΣΟΓΕΙΟ)20/06/202319:00

Η δράση αποτυπώνεται σε βίντεο, στο σύνδεσμο: we.tl/t-gdmCJ2mit6.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest