-Έτρεξαν στην απόσταση Αρχ. Νεμέα – Αρχ. Ολυμπία

Την Παρασκευή & Σάββατο 2-3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ο 10ος Ολύμπιος Δρόμος Αρχ. Νεμέα – Αρχ. Ολυμπία 180 χλμ. και ο παράλληλος αγώνας των 62 χλμ Αρχ. Νεμέα – Λεβίδι.

Ο Αγώνας ξεκίνησε με τη θερμοκρασία υψηλή και με ένα ευεργετικό αεράκι. Μετά τη Σκοτεινή η θερμοκρασία άρχισε να μειώνεται με τους δρομείς να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους. Όλοι οι δρομείς που στάθηκαν στην γραμμή εκκίνησης και είτε τερμάτισαν τον αγώνα τους είτε όχι, πραγματοποίησαν το δικό τους άθλο, έγραψαν τη δική τους ιστορία σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, δεδομένων των δύσκολων καιρικών συνθηκών και των ιδιαιτεροτήτων της διαδρομής. Οι συνθήκες αυτές δεν εμπόδισαν την κα Γεωργία Λαλιώτη να πραγματοποιήσει ρεκόρ διαδρομής στα 180 χλμ, στις γυναίκες (21 ώρες και 30΄ & 3η γεν. κατάταξης).

Στη γραμμή εκκίνησης στάθηκαν συνολικά 96 δρομείς. Στον αγώνα των 62 χλμ. τερμάτισαν 35 δρομείς και στον αγώνα των 180 χλμ. 25 δρομείς. Στην απονομή των επάθλων για τους νικητές παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουριστικής προβολής κ. Χάρης Σπηλιόπουλος. Το Δ.Σ. του διοργανωτή συλλόγου «ΑΕΘΛΙΟΣ» ευχαριστεί και συγχαίρει τους συμμετέχοντες εθελοντές, που αποτελούν την ψυχή των αγώνων του Ολύμπιου Δρόμου, καθώς και στις υποστηρικτικές ομάδες των αθλητών που όλοι τήρησαν τα ενδεικνυόμενα μέτρα και έδειξαν πνεύμα υπευθυνότητας στις δύσκολες εποχές που περνάμε. 

Ευχαριστεί θερμά  και τους χορηγούς των αγώνων Δήμους, Νεμέας, Άργους- Μυκηνών, Τρίπολης, Γορτυνίας, Αρχ. Ολυμπίας για την επί σειρά ετών συνεισφορά τους, καθώς και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παραρτ. Αργολίδας) και την Ομάδα Διάσωσης ΄΄ΕΤΟΙΜΟΚΛΗΣ΄΄ Σπάρτης, τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Κορινθίας, Αρχ. Ολυμπίας που υποστηρίζουν με θέρμη τις αρχαιοϊστορικές εκδηλώσεις του αγώνα, την Ελληνική Αστυνομία καθώς και τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση του αγώνα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ΑΝΒΟΠΕ στο πλαίσιο του έργου Leader που στηρίζει την προσπάθεια, όπως επίσης στους χορηγούς και υποστηρικτές των επαγγελματιών της Νεμέας και της ευρύτερης περιοχής, που συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest