Να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τον ΕΛΓΑ ζητά ο Δήμαρχος Γ. Γεωργιόπουλος

Τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου αρκετές περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στις Κοινότητες Βασιλακίου, Υψηλού, Λούβρου και Κάμενας, όπου επλήγησαν κυρίως χιλιάδες ελαιόδενδρα αλλά και καλλιέργειες κηπευτικών, αμπελιών και οπωροφόρων δέντρων.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος βρέθηκε στις πληγείσες Κοινότητες και ενημερώθηκε από τους Προέδρους και τους παραγωγούς για το μέγεθος της καταστροφής, που σε πολλές περιπτώσεις είναι ολοκληρωτική. Αμέσως επικοινώνησε με τον Επόπτη του ΕΛΓΑ στην Πάτρα και ζήτησε την αποστολή εκτιμητών για τη διενέργεια αυτοψιών και τη δρομολόγηση της διαδικασίας αποζημιώσεων. Επίσης, μετά από επικοινωνία με τους Προέδρους  των Κοινοτήτων που επλήγησαν δόθηκε εντολή στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στον Δήμο να ανοίξουν τη διαδικασία αναγγελίας των κατά τόπους ζημιών. Τον κ. Γεωργιόπουλο συνόδευαν στις πληγείσες περιοχές οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Αναστασόπουλος και Φώτης Κωσταριάς.

Να τονιστεί ότι η κακοκαιρία προκάλεσε και άλλα προβλήματα, όπως πτώσεις δέντρων στην περιοχή της Κοινότητας Νεμούτας, όπου ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Αρβανίτη, με άμεση παρέμβαση, αποκατέστησε τα προβλήματα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest