-Τι συζητήθηκε στην Επιτροπή Covid-19 του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή 26 Μαρτίου μέσω τηλεδιάσκεψης η Επιτροπή αντιμετώπισης θεμάτων σχετικών με την εμφάνιση του κορονοϊού (Covid-19) του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, μετά και τη διαπίστωση σχετικής αύξησης των κρουσμάτων στην Ηλεία.

Της συνεδρίασης προέδρευσε ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος ενώ συμμετείχαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης κ.κ. Θύμιος Κοτζάς, Γιώργος Αηδόνης και Γιώργος Γεωργούλης. Αφού έγινε εκτεταμένη συζήτηση γύρω από το θέμα και αξιολογήθηκε η κατάσταση, σε συνάρτηση και με την επικείμενη έναρξη της τουριστικής περιόδου, που πρέπει να εξελιχθεί κάτω από ασφαλείς υγειονομικές συνθήκες, αποφασίστηκαν τα εξής:

-Στήριξη της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας ως εμβολιαστικού κέντρου Covid-19 και εξέταση της δυνατότητας παραχώρησης από τον Δήμο ενός νοσηλευτή και ενός ειδικού πληροφορικής για την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας.

-Αποστολή προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, επιστολής με αίτημα να δοθεί προτεραιότητα στη διαδικασία των εμβολιασμών για τους επαγγελματίες του τουρισμού, προκειμένου αυτοί να είναι ασφαλείς.

-Εξέταση της δυνατότητας αγοράς ατμοκαθαριστών υψηλής θερμοκρασίας για απολύμανση εσωτερικών χώρων, αυτοκινήτων και μηχανημάτων.

-Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων με τα μέτρα προστασίας που οφείλουμε να τηρούμε όλοι και εκτεταμένη ενημερωτική καμπάνια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου οι δημότες να ενημερωθούν για την σοβαρότητα της κατάστασης, τους κινδύνους που εγκυμονεί και τα βασικά μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούνται.

-Την αντιμετώπιση φαινομένων συνωστισμού πολιτών σε κοινόχρηστους χώρους.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest