Χρηματοδοτήθηκαν υπηρεσίες πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου

Για πρώτη φορά πρόκειται να γίνει πλήρης και εμπεριστατωμένος πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος των κτιριακών υποδομών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που θα καταδείξει αν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω εργασιών ενίσχυσης των κτιρίων αυτών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για χρηματοδότηση υπηρεσιών πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου σε δημόσια κτίρια. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται μακροσκοπικός οπτικός έλεγχος σε 37 κτίρια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς επίσης και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης με στόχο τη διεύρυνση της κοινωνικής αντισεισμικής συνείδησης και εμπέδωση αντισεισμικής συμπεριφοράς από τον πληθυσμό.

Σχετικά με το έργο, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ζούμε σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή και ο προσεισμικός έλεγχος είναι μια απαραίτητη διαδικασία για την ασφάλεια των παιδιών μας αλλά και όλων μας. Εμείς προνοούμε και μεριμνούμε για την ασφάλεια των δημοτών μας, έχοντας υποβάλει έγκαιρα τη σχετική πρόταση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και πριν λίγες ημέρες υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα η ένταξη της πρότασής μας στο πρόγραμμα πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου. Θα επιδιώξουμε άμεσα να υλοποιήσουμε το έργο αυτό με στόχο να θωρακίσουμε πρωτίστως τα σχολεία μας και άλλες κτιριακές υποδομές του Δήμου και κτίρια συνάθροισης κοινού όπως τα Δημοτικά μας Καταστήματα, το ΚΑΠΗ, τη ΔΕΥΑ κ.α. Παράλληλα, με τις κατάλληλες δράσεις θα ενημερώσουμε και τους πολίτες για προληπτικές ενέργειες αντισεισμικής προστασίας τους».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτης Φλέσσας δήλωσε: «Η διαδικασία του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου είναι ένα πρώτο στάδιο που θα οδηγήσει σε κάποια τεχνικά πορίσματα, βάσει των οποίων θα υποβάλουμε νέα τεχνικά δελτία για την εκπόνηση μελετών και ακολούθως για την αποκατάσταση των προβλημάτων που τυχόν εντοπιστούν. Η Δημοτική μας Αρχή φροντίζει να αξιοποιεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, έτσι δεν θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί και σ’ αυτό το κρίσιμο για την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας και των δημοτών μας».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest