Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω του Κέντρου Κοινότητας, ενημερώνει τους πολίτες ότι με βάση την υπ’ αριθμόν 62415/26-8-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση παρατείνεται για δύο (2) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του Επιδόματος Στέγασης για τις αιτήσεις εκείνες που έληγαν και θα έπρεπε να επανυποβληθούν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2021. Όπως επισημαίνει η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Ρόη Αντωνοπούλου:

«Η παράταση αφορά αποκλειστικά στις αιτήσεις των δικαιούχων που διαμένουν στους Δήμους, οι οποίοι επλήγησαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 27 Ιουλίου 2021 έως και τις 19 Αυγούστου 2021 και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Επισημαίνεται ότι η παράταση θα δοθεί εφόσον δεν υποβληθεί νέα αίτηση από το νοικοκυριό, ενώ δεν θα παραταθούν αιτήσεις στις οποίες έστω κι ένα μέλος του νοικοκυριού έχει υποβάλει ή συμμετάσχει σε νέα εγκεκριμένη αίτηση».

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις υπαλλήλους του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στα ακόλουθα τηλέφωνα: 26240225449, εσωτερικό:5. Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο προστασίας και διασφάλισης της υγείας των πολιτών και των εργαζομένων από τη διάδοση του κορονοϊού Covid-19, η δια ζώσης εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας (ραντεβού).

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest