Εκπνέει στις 31 Ιουλίου η προθεσμία που είχε ορίσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Αρχαίας Ολυμπίας για την πληρωμή ή ρύθμιση των οφειλών από τους καταναλωτές, ένα έσχατο μέτρο για την αντιμετώπιση της μεγάλης απώλειας εσόδων εξαιτίας των σωρευμένων οφειλών.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας: «Δυστυχώς παρατηρείται πολύ μεγάλη απροθυμία εξόφλησης ή διακανονισμού των λογαριασμών ύδρευσης από τους δημότες μας. Το γεγονός αυτό μας στερεί σε απόλυτο βαθμό την είσπραξη των αναγκαίων χρηματικών ποσών για την ομαλή λειτουργία της ΔΕΥΑ ΑΟ. Τονίζεται με λύπη ότι έχουμε φτάσει σε σημείο να μη μπορούμε να εξοφλήσουμε παρεχόμενες υπηρεσίες για προμήθεια υλικών σε προμηθευτές εδώ και ένα χρόνο.

Επιπλέον γνωρίζουμε στους καταναλωτές μας ότι βρισκόμαστε σε οριακό σημείο λειτουργίας, καθότι η επιχείρηση στηρίζεται μόνο στα έσοδα από τους λογαριασμούς που εκδίδει και στα “ψίχουλα” που δίνει η Πολιτεία ως επιχορηγήσεις σε περιπτώσεις ακραίων φυσικών καταστροφών. Είχε προηγηθεί μια περίοδος χάριτος προς τους οφειλέτες εξαιτίας της πανδημίας και των προβλημάτων που προέκυψαν από την πυρκαγιά, όμως τα προβλήματα και οι ανάγκες της ΔΕΥΑ δεν επιτρέπουν άλλη ανοχή.

Οι οφειλέτες λοιπόν πρέπει να προσέλθουν άμεσα στη ΔΕΥΑ για ρύθμιση των οφειλών τους, έως τις 31 Ιουλίου 2022, διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να βεβαιώσουμε τα οφειλόμενα ποσά στην Εφορία από τις πρώτες μέρες του Αυγούστου και να προχωρήσουμε σταδιακά σε διακοπές υδροδότησης. Επισημαίνουμε ότι η ευκαιρία αυτή είναι η τελευταία και δεν θα υπάρξει άλλη πέραν της προαναφερθείσας ημερομηνίας, γεγονός που σημαίνει ότι οι οφειλέτες πλέον θα συνδιαλέγονται μόνο με τη Δ.Ο.Υ.».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest