Μια όμορφη εκδήλωση αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε 3 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Λάλα.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και το Δημοτικό Σχολείο Λάλα. Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο Ηλείος παραολυμπιονίκης κ. Πολυχρόνης Χρονόπουλος, ενώ τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Ρόη Αντωνοπούλου. Στην διάρκειας περίπου μιας ώρας εκδήλωση, ο κ. Χρονόπουλος μίλησε στα παιδιά για την προσωπική του ιστορία, το πώς έμεινε ανάπηρος και τι προβλήματα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ακόμη αλλά και πώς η κοινωνία προσεγγίζει τα άτομα με αναπηρία. Πρόβαλε ακόμη και βίντεο μέσα από τα οποία περνούσαν μηνύματα με διδακτικό περιεχόμενο για τους μαθητές, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα, όπως φάνηκε από τις ερωτήσεις που έκαναν προς τον παραολυμπιονίκη.

Το κεντρικό μήνυμα που έστειλε προς τα παιδιά ο κ. Χρονόπουλος ήταν να μην απογοητεύονται από όποιο εμπόδιο συναντούν, να οπλίζονται με δύναμη, θάρρος και αποφασιστικότητα και να το αντιμετωπίζουν άμεσα και αποτελεσματικά. Η κα Αντωνοπούλου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Χρονόπουλο αλλά και τον Διευθυντή κ. Χρυσοβαλάντη Δημητρόπουλο για τη συνεργασία, δήλωσε:

«Η παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία πρέπει να αποτελέσει μια αφορμή προβληματισμού για όλους μας, στην κατεύθυνση υποστήριξης κάθε προσπάθειας εξίσωσης και πλήρους κοινωνικής ενσωμάτωσής τους, ώστε να είναι ενεργοί και ισότιμοι πολίτες στη δημόσια ζωή. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να ξεκινά από την Παιδεία και η πρωτοβουλία μας σήμερα σε αυτό αποσκοπεί. Είναι χαρά όλων μας να βλέπουμε τους μαθητές μας να ευαισθητοποιούνται και να κατανοούν αυτά τα ζητήματα γιατί στόχος όλων μας πρέπει να είναι μια δίκαιη κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest