Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 στην ιστορική τοποθεσία «Πούσι» της Κοινότητας Αχλαδινής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για τις νίκες των Ελλήνων κατά των Τούρκων, που έγιναν από τη 12η Μαΐου έως την 23η Ιουνίου 1821 με αποτέλεσμα τη συντριβή και την απώθηση των Τούρκων από το Λάλα.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα για την προστασία από την covid-19. Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

– 08:00: Έπαρση σημαίας στο Πούσι.

– 10:00: Πέρας προσέλευσης κοινού.

– 10:25: Πέρας προσέλευσης αρχών.

– 10:28: Προσέλευση Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλειου Γιαννόπουλου

– 10:29: Προσέλευση Εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Εμμανουήλ Γραφάκου.

– 10:30: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Πουσίου, Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανού και ακολούθως:

-Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων.

-Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης καθώς και από τις αρχές του τόπου.

-Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων – Εθνικός ύμνος.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Γ. Κουρής, Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες της Αχλαδινής. Στις εκδηλώσεις θα παραστούν ο Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών και Ιστορικών Γενών της Ελλάδας με τον πρόεδρό του κ. Κωνσταντίνο Πλαπούτα, εκπρόσωποι συλλόγων από Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, προς τιμήν των Επτανήσιων αγωνιστών που είχαν πάρει μέρος στις μάχες, καθώς επίσης σύλλογοι και φορείς από την Ηλεία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Διοργανωτές των εκδηλώσεων είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Π.Ε. Ηλείας και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest