Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία Olympia Rally, Ολυμπιακό Ράλλυ και Δόλιχος Δρόμος

Τρία σημαντικά αθλητικά events έγιναν το Σαββατοκύριακο 29-30 Απριλίου 2023 με σημείο αναφοράς την Αρχαία Ολυμπία, έχοντας και την υποστήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία τερμάτισε το Σάββατο το Olympia Rally 2023, ένας ιδιαίτερα θεαματικός διεθνής αγώνας μοτοσικλετών, που είχε διάρκεια έξι ημερών, με αφετηρία τα Καλάβρυτα. Ο νικητής του Olympia Rally ήταν ο Mike WIEDEMANN με το νούμερο #304, η δεύτερη θέση καταλήφθηκε από τον Ferdinand KREIDL με το νούμερο #52 και η τρίτη από τον Maximillian SCHEK με το νούμερο #423.

Στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού επίσης, πλούσιο θέαμα προσέφερε το 43ο Ολυμπιακό Ράλλυ, με τη συμμετοχή 44 πληρωμάτων, ενθουσιάζοντας και φέτος τους φίλους του αγωνιστικού αυτοκινήτου από την Ηλεία. Νικητές ήταν οι Κύπριοι Αλέξανδρος Τσουλόφτας και Στέλιος Ηλία (VW Polo R2) ενώ η όλη διοργάνωση με τη σφραγίδα της ΑΟΛΑΠ στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Στη 2η θέση γενικής τερμάτισε ο Γιώργος Κεχαγιάς με τον Χρήστο Κουζιώνη (Skoda Fabia R2) και ακολούθησε ο Ηλείος Γιάννης Μπαντούνας με συνοδηγό τον Ηλία Παναγιωτούνη (Mitsubishi Lancer EVO VI).

Τέλος, στην Αρχαία Ολυμπία τερμάτισε την Κυριακή 30 Απριλίου ο Δόλιχος Δρόμος, ένας διεθνής αγώνας υπεραπόστασης 255 χιλιομέτρων που είχε αφετηρία όπως πάντα την πόλη των Δελφών. Νικητές αναδείχθηκαν οι Łukasz Sagan (Πολωνία) και Irina Masanova (Ρωσία).

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος που συμμετείχε στις τελετές απονομών των προαναφερόμενων αγώνων, σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Η Ολυμπία πάντα θα ασκεί μια έλξη σε τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις γιατί είναι ο τόπος που ταυτίστηκε ιστορικά όσο κανένας άλλος με τον αθλητισμό και την έμφυτη προσπάθεια του ανθρώπου για διάκριση. Ως Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, όχι μόνο στηρίζουμε τέτοια γεγονότα αλλά διεκδικούμε πολλά περισσότερα στον αθλητισμό. Στην κορυφή των διεκδικήσεών μας είναι ένα διεθνές Αθλητικό Κέντρο που μετά από επίμονες προσπάθειές μας έχει συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης και βρίσκεται όσο ποτέ άλλοτε κοντά στη σφαίρα της υλοποίησης. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές του Olympia Rally, του Ολυμπιακού Ράλλυ και του Δόλιχου Δρόμου για την άψογη συνεργασία τους με τον Δήμο μας ώστε να έχουμε αυτά τα τρία άρτια αθλητικά γεγονότα στον τόπο μας».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Φώτης Κωσταριάς δήλωσε: «Μετά από μια κοινή προσπάθεια αρκετών εβδομάδων με τους διοργανωτές μπορέσαμε να προσφέρουμε στον τόπο μας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τρία σημαντικά αθλητικά γεγονότα μέσα σ’ ένα Σαββατοκύριακο. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο ενδιαφέρον γιατί έχουμε ακόμη μπροστά μας αρκετά ανάλογα events. Θέλουμε μέσα από τέτοια γεγονότα να συμβάλουμε όσο περισσότερο μπορούμε στην ανάπτυξη του αθλητισμού αλλά και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest