Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του διαχρονικού λάτρη και φίλου της Ολυμπίας, Γιώργου Δολιανίτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Γιώργος Δολιανίτης υπήρξε ένας ανιδιοτελής όσο και συνεπής υπηρέτης του Ολυμπισμού και ένας από τους πλέον ένθερμους φίλους της Αρχαίας Ολυμπίας. Άνθρωπος του πνεύματος, πρωτοπόρος εκπαιδευτικός, σπουδαίος συλλέκτης και εκδότης, πρόθυμος πάντα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σύγχρονο Ολυμπιακό κίνημα, τιμήθηκε πολλαπλώς για την προσφορά του εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας για την προσφορά του στον τόπο μας τον ανακήρυξε το 2016 επίτιμο δημότη και τον τίμησε δεόντως. Στο εγγύς μέλλον ο Δήμος μας θα εξετάσει κάθε δυνατότητα αξιοποίησης της παρακαταθήκης του Γιώργου Δολιανίτη, της μεγάλης του αγάπης για τον Ολυμπισμό. Επιπλέον, μια τόσο σημαντική προσωπικότητα επιβάλλεται να τιμηθεί και μετά θάνατον, κατά συνέπεια θα εισηγηθώ στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας ειδική συζήτηση για τον σπουδαίο αυτό άνθρωπο και την προσφορά του στον τόπο μας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τους οικείους του».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest