Την έναρξη των έργων διαμόρφωσης των οδικών συνδέσεων των οικισμών Πελοπίου και Πλατάνου με την εθνική οδό Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας σηματοδοτεί η εγκατάσταση του εργολάβου από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρόκειται για τα δύο από τα τρία τμήματα του έργου οδικών συνδέσεων, κατασκευής πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμού και υποστηρικτικών έργων με συνολικό προϋπολογισμό 1.600.000€. Κατά την εξέλιξη των εργασιών, θα ξεκινήσει και το άλλο τμήμα της ίδιας εργολαβίας, η οδική σύνδεση (και κατασκευή πεζοδρομίων – ηλεκτροφωτισμού) της Κοινότητας Φλόκα με την Αρχαία Ολυμπία.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Παναγιώτη Φλέσσα, Ροϊδούλα Αντωνοπούλου και Φώτη Κωσταριά, τον Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Αντιδήμαρχο Γιώργο Γεωργακόπουλο, τους Προέδρους των Κοινοτήτων Πελοπίου και Πλατάνου, Δημήτρη Στασινόπουλο και Παναγιώτη Μυλωνά αντίστοιχα, τον άμισθο Σύμβουλο Νίκο Καρκούλια και πολιτικούς μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας, επισκέφθηκαν τα σημεία έναρξης των εργασιών και συνεργάστηκαν με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, Αλέξη Δηλάρη.

Αφού δόθηκαν οι απαραίτητες τεχνικές οδηγίες, ο κ. Γεωργιόπουλος δήλωσε: «Ξεκινά ένα σημαντικό έργο για το Πελόπιο και τον Πλάτανο, που όταν ολοκληρωθεί, θα διασφαλίζει βελτιωμένη προσβασιμότητα στα δυο μεγάλα χωριά του Δήμου μας, με ασφαλή κίνηση των πεζών σε πεζοδρόμια, με ηλεκτροφωτισμό και μικρά σημεία ανάπλασης. Η μεγάλη εμπειρία του εργολάβου και η δική μας βούληση να υποστηρίξουμε το έργο με την Τεχνική μας Υπηρεσία, εγγυώνται την ομαλή εξέλιξη των εργασιών και την ολοκλήρωση του έργου μέσα στο συμβατικό χρονοδιάγραμμα, ίσως και νωρίτερα. Θα ήθελα, τέλος, να τονίσω ιδιαίτερα την καθοριστική συμβολή και βοήθεια, στο τμήμα που αφορά τον Πλάτανο, του πρώην Αντιδημάρχου, Γιώργου Γεωργακόπουλου, ο οποίος σε συνεργασία με την Τεχνική Υππηρεσία έκανε καίριες προτάσεις, εξασφαλίζοντας και επιπλέον τεχνική υποστήριξη. Να εξάρω επίσης τη συνεργασία των Προέδρων των δύο Κοινοτήτων αλλά και του πολιτικού Μηχανικού, Φώτη Χριστοδουλόπουλου».

Από την πλευρά του ο κ. Φλέσσας δήλωσε: «Σε συνέχεια της υπογραφής της σύμβασης του έργου, η Τεχνική μας Υπηρεσία προέβη στην εγκατάσταση του εργολάβου και την έναρξη υλοποίησης του έργου. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλες οι υπηρεσίες της χώρας λόγω υποστελέχωσης και γραφειοκρατικών διαδικασιών, συνεχίζουμε άοκνα τη σύνταξη μελετών, τη διεκδίκηση πιστώσεων και την υλοποίηση έργων. Τόσο μ’ αυτό το έργο όσο και με μια σειρά από άλλα που είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να συμβασιοποιηθούν άμεσα, τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, ωφελώντας τους δημότες και τον τόπο μας».

Από την εγκατάσταση του εργολάβου στο Πελόπιο.
Από την εγκατάσταση του εργολάβου στον Πλάτανο.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest