Καθοριστική η συμβολή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην πρόταση της ΔιαΝΕΟσις

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, σχολιάζοντας την πρόταση – μελέτη της ΔιαΝΕΟσις για την ανασυγκρότηση της Ηλείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από τις πρώτες μέρες μετά την πυρκαγιά, ως Δημοτική Αρχή Αρχαίας Ολυμπίας, διακηρύτταμε σε όλους τους τόνους την ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου ανασυγκρότησης για την πυρόπληκτη περιοχή. Φέραμε στην Ολυμπία την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και πλειάδα Υπουργών, είχαμε αλλεπάλληλες συναντήσεις στην Αθήνα με τους αρμόδιους Υπουργούς, με πολιτικούς αρχηγούς, με υπηρεσιακούς παράγοντες, συντάξαμε τεκμηριωμένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση του Δήμου και κινητοποιήσαμε το σύνολο θεσμών και φορέων που συγκροτεί την ελληνική Πολιτεία για την υποστήριξη αυτής της αναγκαιότητας.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης υποστηρίξαμε σε όλους τους τόνους την δίκαιη απαίτησή μας να είναι η Ολυμπία το κέντρο του όλου σχεδιασμού. Ενδεχομένως να γίναμε ιδιαίτερα πιεστικοί, ίσως και ενοχλητικοί, όμως αυτός είναι ο ρόλος μας και αυτόν υπηρετήσαμε. “Το μέλλον αν δεν το σχεδιάσεις το υπόκεισαι” και εμείς έχουμε σχεδιάσει το μέλλον και πάνω σ’ αυτό δουλέψαμε. Δεν θέλουμε να υποστούμε την ανυπαρξία σχεδιασμού διότι μέχρι τώρα κανείς δεν σχεδίασε για εμάς, γι’ αυτό έχουμε αυτή την υποβάθμιση.

Η πλειοψηφία των δικών μας προτάσεων περιλαμβάνεται στην τελική πρόταση της ΔιαΝΕΟσις και αυτό μας ικανοποιεί. Οι πρώτες μας εκτιμήσεις για το περιεχόμενο της πρότασης είναι σαφώς θετικές. Έχουμε στα χέρια μας έναν οδικό χάρτη που μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να μας οδηγήσει στην ανάπτυξη. Βεβαίως, ο δρόμος μέχρι την υλοποίηση όλων αυτών των φιλόδοξων και τολμηρών προτάσεων είναι μακρύς και δύσκολος.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι προτάσεις αυτές να μην μείνουν γράμμα κενό περιεχομένου. Αυτό το λέω διότι ξέρουμε ότι πολλά σχέδια έμειναν στις διακηρύξεις, όμως τώρα είμαστε δυο στάδια πιο πέρα. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο, δομημένο, κοστολογημένο και υλοποιήσιμο σχέδιο με την επίσημη σφραγίδα της Κυβέρνησης, που μπορεί να γίνει πράξη στα επόμενα χρόνια. Ένα σχέδιο το οποίο θα παρουσιαστεί από κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών και από τη ΔιαΝΕΟσις σε όλους τους Δημάρχους της Ηλείας, μέσα στο προσεχές διάστημα. Επιζητούμε, άλλωστε, την εποπτεία του προγράμματος από την Κυβέρνηση και από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, προκειμένου αυτό να υπηρετηθεί με συνέπεια.

Η Ολυμπία πρέπει επιτέλους να λάβει αυτό που δικαιούται στην ανάπτυξη. Οι συνθήκες είναι οι πλέον ώριμες και ιδανικές για να δούμε το όραμα να γίνεται πράξη. Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για οποιαδήποτε αναστολή. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας».

Η μελέτη – πρόταση της ΔιαΝΕΟσις επισυνάπτεται εδώ:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest