Με την συμμετοχή εκατοντάδων μαραθωνοδρόμων, δεκάδων εθελοντών και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024, ο Ημιμαραθώνιος Ολυμπίας, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Δημαρχείο της πόλης.

Όσοι είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στον ημιμαραθώνιο που έγινε από το σύλλογο «Μαραθώνιος Ολυμπίας» υπό την αιγίδα του Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και με την συνδιοργάνωση του Συλλόγου Pirgos Athletic Events, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ηλίδας, του αθλητικού συλλόγου Αμαλιάδας «Κόροιβος» και του αθλητικού ομίλου Αρχαίας Ολυμπίας «Ολυμπιονίκης», ξεκίνησαν από το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας και, μέσω της επαρχιακής οδού, πέρασαν από τα όμορφα χωριά του Δήμου: Κοσκινά, Μάγειρα, Πλάτανο, Πελόπιο, Σμίλα και τερμάτισαν ξανά μπροστά στο Δημαρχείο. 

Η φετινή διοργάνωση του Μαραθωνίου Ολυμπίας έδωσε ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο σε ευπαθείς ομάδες και έστειλε ισχυρά μηνύματα κοινωνικής ευαισθησίας, μέσα από την παρουσία των Ατόμων με Αναπηρία και τους συνοδούς τους, σε Άτομα με χρόνιες παθήσεις των πραγματικών νικητών της ζωής αλλά και σε Άτομα της Τρίτης Ηλικίας, που δήλωσαν παρόντες στον Αγώνα 1.000 μ. – Τρέξιμο / Βάδισμα στην Αρχ. Ολυμπία.

Σημειώνεται ότι το «παρών» έδωσαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Γεώργιος Κυπραίος, ο Καθηγητής, κ. Αθανάσιος Στρίγκας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, οι Δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας και Ήλιδας, κ.κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος και Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Αντιδήμαρχοι και μέλη του ΔΣ του Σωματείου Μαραθώνιος.

Οι αγώνες αυτοί προάγουν τις πανανθρώπινες αξίες του αθλητισμού που γέννησε ο τόπος μας, όπως η ευγενής άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι, μεταλαμπαδεύοντάς τες ταυτοχρόνως στις νεότερες γενιές που έδωσαν δυναμικό «παρών» στους διήμερους αγώνες. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε παρόμοιο αθλητικό γεγονός.

Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν χθες ήταν:

– Ημιμαραθώνιος Ολυμπίας 21,1 χλμ.

– Δόλιχος Δρόμος 4,2 χλμ.

– Δρόμος Παίδων 1,5 χλμ.

– Δρόμος 1 χλμ. ΑΜΕΑ

Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΑΝΔΡΕΣ

    Νίκος Σιώπας 1:20:28

    Θοδωρής Δημητρακάκης 1:21:43

    Παναγιώτης Γιαμαίος 1:22:22

    Μαρίνος Τσούκας 1:23:30

    Στάθης Δημητρακόπουλος 1:28:16

    Κώστας Χρονόπουλος 1:30:22

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

    Κριστίνα Ντεμέστικα 1:38:15

    Τζο Μάντα 1:42:41

    Σταυρούλα Μπάκα 1:42:41

    Μαρία Μονιωδή 1:44:41

    Ουρανία Τσούτσια 1:50:56

    Μάγδα Πουλημένου 1:56:29

ΔΟΛΙΧΟΣ 4,2 ΧΛΜ.

ΑΝΔΡΕΣ

    Παναγιώτης Κυριακόπουλος 16:31

    Λεωνίδας Θεοφυλακτόπουλος 16:51

    Παναγιώτης Κουζής 17:46

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

    Παναγιώτα Τόκα 17:16

    Κατερίνα Κωλέττη 19:52

    Μαριάννα Βλαχογιάννη 20:34

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest