Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η αθλητική ημερίδα με τίτλο «Αθλητικός Τουρισμός & Μαραθώνιος, Υπεραποστάσεις – Ορεινό Τρέξιμο – Αθλητικοί Τραυματισμοί» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου, στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, από τους «Olympia Runners», υπό την αιγίδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, κ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος και ο Πρόεδρος του Μαραθωνίου Ολυμπίας, κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, οι οποίοι συνεχάρησαν τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία αυτή, δίνοντας έμφαση στα πολλαπλά σημαντικά οφέλη που μπορεί να έχουν τέτοιες διοργανώσεις για τον τόπο. Κατόπιν, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Olympia Runners, κ. Γιώργος Κατσαριώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ίδρυση του Συλλόγου, στις δράσεις που αναπτύσσει, καθώς και στην προσπάθεια που γίνεται για την αύξηση των ενεργών μελών και των αθλητικών διοργανώσεων.

Στη συνέχεια, ο παγκοσμίου φήμης Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος, συγγραφέας και Πρέσβης Ελληνικού Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνος (Dean) Καρνάζης και η Ηλεία σε καταγωγή  υπερμαθαρωνοδρόμος και κάτοχος ρεκόρ Ελληνίδας στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, κα Γεωργία (Jo) Μαντά, αναφέρθηκαν στον αθλητικό τουρισμό και τον Μαραθώνιο, όπως και στις Υπεραποστάσεις και το ορεινό τρέξιμο, παρουσιάζοντας προσωπικές εμπειρίες και σημειώνοντας πόσο σημαντική είναι η δύναμη της θέλησης για την επίτευξη κάθε εγχειρήματος, αλλά και η σωστή προετοιμασία προπονητών και ομάδων.

Επιπλέον, ο δρομέας ορεινού τρεξίματος και διοργανωτής του «Divris Hard Trail Race», κ. Ανδρέας Μικελόπουλος μίλησε για τα ορεινά μονοπάτια της Ηλείας και ειδικά για το τμήμα Δίβρη – Φολόη, σημειώνοντας την ανάγκη για συμμετοχή εθελοντών σε τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν σκοπό να διαφημίσουν τον τόπο μας και φυσικά να δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον, να το αγαπήσουν και να το προστατεύσουν. Τέλος, η Φυσικοθεραπεύτρια, κα Μαρία Γραμματικοπούλου, αναφέρθηκε στην πρόληψη και αποκατάσταση των αθλητικών τραυματισμών και στο τρόπο με τον οποίο η σωστή αντιμετώπιση επιτρέπει στον δρομέα να επιστρέψει γρήγορα και με ασφάλεια στην ενεργό δράση.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος βράβευσε τέσσερις αθλητές – πρότυπα. Τον Κωνσταντίνο Dean Καρνάζη βράβευσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, κ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος. Την Γεωργία Jo Μαντά βράβευσε η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δράσεων, κα Αθηνά Ηλιοπούλου. Τον Γιώργο Αλέρτα που έχει ολοκληρώσει 2 Σπάρταθλον, 19 συμμετοχές και αντίστοιχους τερματισμούς στο OLYMPUS MARATHON και πολλούς ακόμα αγώνες υπεραποστάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό βράβευσε ο Παρολυμπιονίκης στην Σφαιροβολία, κ. Πολυχρόνης Χρονόπουλος και τον Νίκο Σταθακόπουλο που έχει ολοκληρώσει 1 Σπάρταθλον και αρκετούς ακόμα αγώνες με σημαντικά προσωπικά ρεκόρ βράβευσε ο Πρόεδρος των Olympia Runners, κ. Γιώργος Κατσαριώτης.

Τον συντονισμό της ημερίδας έκανε η δημοσιογράφος, κα Νάνσυ Σπυροπούλου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest