Μια παράσταση από το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας και τη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΓΟΥ

Κατάμεστο ήταν το μικρό πέτρινο θέατρο της Καυκανιάς το Σάββατο 29 Ιουλίου σε μια μοναδική παράσταση με το πάντα επίκαιρο έργο του Δημήτρη Ψαθά, «Φον Δημητράκης» σε σκηνοθεσία της Ευανθίας Στιβανάκη.

Η παράσταση δόθηκε από τη Θεατρική Ομάδα Πύργου, στο πλαίσιο του Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας σε συνδιοργάνωση με τον τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο «Φον Δημητράκης» του Ψαθά, γράφτηκε το 1946 και αφορά μια υπόθεση που εκτυλίσσεται σ’ ένα αστικό σπίτι της Αθήνας του 1942, όπου ο Δημήτρης Χαρίτος είναι ένας ανίκανος και ψεύτης πολιτευτής, ο οποίος θέλει πάση θυσία να υπουργοποιηθεί. Όταν του δίνεται η ευκαιρία τότε χάνει το μέτρο και γελοιοποιείται. Στην οικογένεια οι απόψεις διίστανται και πίσω από το αστείο της υπόθεσης θίγεται η εξάρτηση και η αρρωστημένη φιλοδοξία για εξουσία.

Η Πρόεδρος της Θεατρικής Ομάδας Πύργου, Ευρυδίκη Γερασιμοπούλου ευχαρίστησε το Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη στήριξή τους, τη σκηνοθέτιδα και τα μέλη της Ομάδας, τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Γιώργο Ρηγόπουλο και τον Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου κ. Νίκο Μήλιο, καθώς επίσης και τις γυναίκες που   ετοίμασαν κεράσματα και γλυκίσματα τα οποία προσφέρθηκαν μετά το πέρας της παράστασης. Μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν την παράσταση ήταν η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της ΚΕΔΑΟ κα Ρόη Αντωνοπούλου η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Δημήτρης Κωσταριάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας, κ.α.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest