Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας – Εκδόσεις Χάρτινοι Ήρωες

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας και η Αέναον ΚοινΣΕπ εγκαινιάζουν μια νέα συνεργασία με την Γιορτή Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας, διοργανώνοντας μια σειρά βιβλιοπαρουσιάσεων.

Έτσι, ο νέος εκδοτικός οίκος από την Ηλεία «Χάρτινοι Ήρωες» παρουσιάζει το παραμύθι για εφήβους και ενήλικες «Αστέρια», της Νέλλης Γεωργούλια σε εικονογράφηση Νίκου Τουμαζάτου.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Αυγούστου, στις 21:00, στο πλαίσιο της 13ης Γιορτής Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας, στο Πάρκο ΟΣΕ, παρουσία των δύο δημιουργών.

Η βραδιά θα ντυθεί με jazz μουσικές επιλογές από την dj Iro.

Είσοδος ελεύθερη

Η Γιορτή Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποιείται για 13η συνεχή χρονιά από το Βιβλιοπωλείο Δώρα (Ευσταθοπούλου) στο Πάρκο ΟΣΕ.

Λίγα λόγια για τα «Αστέρια»

Όπως αναφέρει η συγγραφέας «η γραφή πάντα αποτελούσε για μένα όχι μόνο ένα πολύτιμο εργαλείο έκφρασης και δημιουργικότητας, αλλά και εργαλείο αυτογνωσίας και αυτοανάπτυξης. Η ιστορία που θα παρουσιαστεί πραγματεύεται το διαχρονικό θέμα της διαχείρισης αλλαγών που αποτελούν αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής. Κάθε αλλαγή σημαίνει εγκατάλειψη μιας οικείας κατάστασης και υιοθέτηση μιας άλλης γραμμής πλεύσης που ενέχει σύγχυση, ανάληψη ευθύνης και προσπάθεια. Πρόκειται για μια ιστορία με παραμυθικά στοιχεία που απευθύνεται σε εφήβους αλλά και ενήλικους που ονειρεύονται και προσπαθούν για το καλύτερο. Με ανάλαφρο λόγο και με την όμορφη εικονογράφηση του κ. Νίκου Τουμαζάτου περιγράφονται με ευαισθησία όλες αυτές οι μεταβατικές φάσεις».

 Λίγα λόγια για τους δημιουργούς

Η Νέλλη Γεωγούλια είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως φιλόλογος στη Β/θμια Εκπαίδευση και επί σειρά ετών ασχολήθηκε με την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Η γραφή πάντα αποτελούσε για εκείνη όχι μόνο ένα πολύτιμο εργαλείο έκφρασης και δημιουργικότητας, αλλά και εργαλείο αυτογνωσίας και αυτοανάπτυξης. Τα λογοτεχνικά είδη που υπηρετεί είναι η έμμετρη σάτιρα, ποίηση και ιστορίες παραμυθικές που απευθύνονται σε εφήβους αλλά και κάθε ενήλικο που διατηρεί τη φρεσκάδα της ψυχής του.

 Ο Νίκος Τουμαζάτος κατάγεται από το Κατάκωλο Ηλείας. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήρι του Ανδρέα Αγγελόπουλου και στη συνέχεια σπούδασε χαρακτική και  εικονογράφηση στην Αγγλία. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς, όπως ο Δήμος Πύργου, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, ΚΕΦΙΑΠ, κά. Συμμετέχει με εικαστικά εργαστήρια και εργαστήρια animation σε διάφορα φεστιβάλ, όπως το Port Festival και το Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους, ενώ από το φθινόπωρο του 2022 σύστησε στο κοινό παρέα με την Ηρώ Ρήγα και την Αέναον ΚοινΣΕπ το Φεστιβάλ Εικονογράφησης «Χάρτινοι Ήρωες». Τα τελευταία τρία χρόνια διατηρεί το δικό του εργαστήρι στον Πύργο, όπου διδάσκει ελεύθερο σχέδιο, ζωγραφική, κόμικς και εικονογράφηση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest