Επίλυση χρόνιων προβλημάτων από τη ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας

Στην ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος των κατοίκων της Κοινότητας Αρχαίας Πίσας προχώρησε η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας με την εκτέλεση δύο σημαντικών έργων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ειδικότερα η ΔΕΥΑ προχώρησε σε εργασίες επέκτασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας, με τη δημιουργία επιπλέον 1300 μέτρων νέων σωληνώσεων τύπου πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς, με τις ανάλογες ποιοτικές προδιαγραφές και πιστοποιήσεις. Η επέκταση του δικτύου ύδρευσης καλύπτει την περιοχή που εκτείνεται κατά μήκος της παλαιάς εθνικής οδού Πύργου – Τριπόλεως, όπου υπάρχουν αρκετές κατοικίες της Κοινότητας Αρχαίας Πίσας.

Παράλληλα με το έργο ύδρευσης η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας προχώρησε στην επέκταση και του δικτύου αποχέτευσης εντός του οικισμού, με την κατασκευή αγωγού συνολικού μήκους 150 μέτρων.

Για τα δύο αυτά έργα ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος δήλωσε: «Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας, η διαχείριση της καθημερινότητας και η αντιμετώπιση ζητημάτων ζωτικής σημασίας, όπως η ύδρευση και η αποχέτευση, είναι βασική προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής. Η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, με τη διοίκηση και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και τη διασφάλιση της ευημερίας των συνδημοτών μας. Οι κάτοικοι της Αρχαίας Πίσας, μιας από τις πλέον κοντινές Κοινότητες στην Αρχαία Ολυμπία, διαπιστώνουν αυτό μας το ενδιαφέρον με τα έργα επέκτασης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. Θέλω δε να υπογραμμίσω ότι θα είμαστε πάντα αρωγοί στις ανάγκες των δημοτών μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Μαρούντας, δήλωσε: «Για πολλά χρόνια οι κάτοικοι της Αρχαίας Πίσας που έχουν κατοικίες παράλληλα στην παλαιά εθνική οδό υδρεύονταν από πηγάδια και γεωτρήσεις, με νερό αμφίβολης ποιότητας. Η ΔΕΥΑ προχώρησε άμεσα στις σχετικές μελέτες και στην εκτέλεση του έργου επέκτασης του δικτύου ύδρευσης, δίνοντας λύση στο πρόβλημα. Επίσης, με την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης εντός του οικισμού ικανοποιήσαμε την ανάγκη αρκετών νοικοκυριών να έχουν κάλυψη από το αποχετευτικό σύστημα. Ανάλογες παρεμβάσεις γίνονται και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους».

Την ικανοποίησή του για τα δύο αυτά έργα εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρχαίας Πίσας κ. Σοφιανός Σοφιανόπουλος, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο κ. Γεωργιόπουλο τον κ. Μαρούντα και τη ΔΕΥΑ, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα των κατοίκων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest