Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας στην υποδοχή των 20 Γερμανών πυροσβεστών

Την ικανοποίησή του για την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής, με μια αποστολή αποτελούμενη από είκοσι Γερμανούς πυροσβέστες μαζί με τον εξοπλισμό τους και τα πυροσβεστικά τους οχήματα, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αποστολής και τους πυροσβέστες στο κτίριο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλου και του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Αρχιπύραρχου, κ. Βασίλη Σολδάτου.

Ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η περιοχή της Ολυμπίας, με το ιστορικό πυρκαγιών που τη συνοδεύει, αποτελεί ένα σημαντικό πεδίο υλοποίησης προγραμμάτων όπως το συγκεκριμένο, το οποίο εφαρμόζεται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Αναφέρθηκε ακόμη στον ισχυρό δεσμό της Αρχαίας Ολυμπίας και της Γερμανικής Δημοκρατίας μέσω του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου που διεξάγει τις ανασκαφές στην Ολυμπία εδώ και σχεδόν 150 χρόνια. Τόνισε επίσης ότι οι Έλληνες και Γερμανοί πυροσβέστες μπορούν να ανταλλάξουν εμπειρίες και να ενώσουν δυνάμεις μπροστά στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου θα έχει συνεργασία μαζί τους.

Οι 20 Γερμανοί οι πυροσβέστες έφτασαν στην Ολυμπία με 8 οχήματα, 4 υδροφόρα και 3 βοηθητικά και ένα ακόμη όχημα με τους οι διερμηνείς αξιωματικούς. Από τις 16 Ιουλίου μέχρι και τέλος Ιουλίου θα έρθουν άλλοι 20 πυροσβέστες από τη Μάλτα, ενώ από την 1η Αυγούστου μέχρι 16 Αυγούστου θα ακολουθήσουν άλλοι 20 πυροσβέστες από την Σλοβακία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest