Ώρες αγωνίας για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βάλμη Πηνείας

Σε  πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προκειμένου να επέμβει στην περίπτωση που η μεγάλη πυρκαγιά της Βάλμης απειλήσει περιοχές του Δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης μετέβη στις περιοχές που επιχειρούσαν οι δυνάμεις κατάσβεσης προκειμένου να κάνει μια εκτίμηση για τον τρόπο που η πυρκαγιά εξελίσσεται και για την κατεύθυνση του μετώπου. Ο κ. Αρβανίτης καλεί τους προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και όλους τους δημότες να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την περίπτωση που πιθανόν απειληθούν περιοχές του Δήμου.  Να υπενθυμίσουμε ότι βρίσκεται από το Σάββατο 3 Ιουλίου σε επιφυλακή το μόνιμο προσωπικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, η εθελοντική ομάδα «ΔΙΑΣ» ενώ ενεργοποιείται το μητρώο συνεργασίας του Δήμου με χειριστές μηχανημάτων έργου και παροχής νερού.

Το πρωί της Κυριακής εξάλλου συνεδρίασε εκτάκτως και το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση επικινδυνότητας και να θέσει σε ετοιμότητα τον μηχανισμό του Δήμου.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στα τηλέφωνα των αρμόδιων αρχών (Αστυνομία 26240 22100, Πυροσβεστική Υπηρεσία 26240 22300, Πολιτική Προστασία Δήμου 26240 29081, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας 6978584111).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest