Άμεσα τα αποτελέσματα της παρέμβασης του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας

Και οι Κοινότητες Λάλα, Αχλαδινής, Δούκα και Νεμούτας της Δημοτικής Ενότητας Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας εντάσσονται στη Δράση «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» (047KE), ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Οι σχετικές αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής θα δημοσιευθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Για τη θετική αυτή εξέλιξη ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του, τονίζοντας:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα που υποβάλαμε με την από 9ης Σεπτεμβρίου επιστολή μου, καθώς και με τηλεφωνικές επικοινωνίες και διευκρινήσεις τις προηγούμενες ημέρες, ζητώντας του την ένταξη της Δημοτικής Ενότητας Φολόης στη δράση επιχορήγησης πληγεισών επιχειρήσεων. Η επίσημη ανακοίνωση της αρμόδιας Αρχής που γνωστοποιεί την ένταξη των χαρακτηρισμένων ως πυρόπληκτων Κοινοτήτων Λάλα, Αχλαδινής, Δούκα και Νεμούτας στο καθεστώς επιχορηγήσεων, αποκαθιστά την αρχική παράλειψη και δικαιώνει τις προσπάθειές μας να τύχουν των ευεργετικών μέτρων όλοι οι πληγέντες επιχειρηματίες του Δήμου μας».

Να σημειωθεί ότι στο καθεστώς επιχορηγήσεων έχουν ήδη ενταχθεί οι επιχειρήσεις της Δ.Ε. Αρχαίας Ολυμπίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest