Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς λόγω του πολύ υψηλού βαθμού επικινδυνότητας επιπέδου 4 που θα ισχύει το Σάββατο 22 Ιουλίου 2022 τίθεται ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως οι μηχανοκίνητες εργασίες με χρήση καταστροφέα, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Στα πλαίσια της κατάστασης ετοιμότητας, ο κ. Αρβανίτης επικοινώνησε με όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων αλλά και με κάθε εμπλεκόμενο φορέα που συμμετέχουν στο Σ.Τ.Ο., ενώ συμμετείχε και στην έκτακτη συνεδρίαση ΣΟΠ στην Π.Ε. Ηλείας, το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Ιουλίου. Επίσης, τίθεται σε επιφυλακή το μόνιμο προσωπικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, η εθελοντική ομάδα «ΔΙΑΣ» και ενεργοποιείται το μητρώο συνεργασίας του Δήμου με χειριστές μηχανημάτων έργου και παροχής νερού.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στα τηλέφωνα των αρμόδιων αρχών (Αστυνομία 26240 22100, Πυροσβεστική Υπηρεσία 26240 22300, Πολιτική Προστασία Δήμου 26240 29081, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας 6978584111).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest