*Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου και τη συνεργασία των δήμων της Ηλείας

*Με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της ΠΔΕ

Από την Αρχαία Ολυμπία ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 η εκστρατεία Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία θα βρίσκεται στην Ηλεία μέχρι και το Σάββατο 11 Απριλίου 2020.

Η δράση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε αίμα που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και στο νομό μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου – Covid 19 και της δυσκολίας πρόσβασης των πολιτών στις δομές υγείας. Η πρωτοβουλία αυτή, γίνεται πράξη με τη συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας και Δήμων της Ηλείας.

   Σήμερα το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος, βρέθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, τον πρώτο σταθμό του προγράμματος της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της ΠΔΕ, η οποία επανδρώθηκε και λειτουργεί από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας της Ν.Μ Πύργου.  Εκεί, συναντήθηκε με τους Αντιδημάρχους Χάρη Σπηλιόπουλο και Βασίλη Αρβανίτη, με τον πρόεδρο της Τ.Κ Παναγιώτη Μαντά και την Συντονίστρια Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Ν.Μ Πύργου – Γ.Ν Ηλείας Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου, από τους οποίους και ενημερώθηκε για την πορεία της αιμοληψίας. Το αυξημένο ενδιαφέρον δε των πολιτών, με τους οποίους ο κ. Γιαννόπουλος είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να τους ευχαριστήσει για την ανταπόκρισή τους, οδήγησε στην απόφαση, η Κινητή Μονάδα να ξαναβρεθεί στην Ολυμπία και την Τετάρτη, καθώς αύριο Τρίτη θα βρίσκεται στο Λάλα.

   «Πριν από δυο εβδομάδες, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να λειτουργήσουμε το προσωρινό τμήμα αιμοδοσίας στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας, προκειμένου να καλυφθούν οι ιδιαιτέρως αυξημένες ανάγκες σε αίμα. Η προσπάθεια αυτή ενισχύεται και διευρύνεται με την Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία, αρχής γενομένης από σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία, θα βρίσκεται στην Ηλεία για μια εβδομάδα.

   Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ευαισθητοποιημένων πολιτών, οι οποίοι, ενώ επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα να αιμοδοτήσουν, η πρόσβασή τους στις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας είναι δύσκολη, λόγω των ιδιαιτέρως αυστηρών μέτρων. Για το λόγο αυτό, προκειμένου να διευκολύνουμε τους πολίτες, επιδιώξαμε και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την παρουσία της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας εδώ.

     Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεωργιόπουλο καθώς επίσης τους Αντιδημάρχους και τον πρόεδρο της Τ.Κ που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια. Ενδεικτικό αυτής της προσπάθειας είναι το αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής, γι’ αυτό και η Κινητή Μονάδα αύριο θα βρίσκεται στο Λάλα και την Τετάρτη θα επιστρέψει στην Ολυμπία για όσους πολίτες δεν πρόλαβαν να αιμοδοτήσουν σήμερα. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό για το δημόσιο κάλεσμα που απηύθυνε καθώς επίσης όλους τους φορείς και συλλόγους που ενισχύουν την εθελοντική αιμοδοσία», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

   Στην σύντομη τοποθέτησή του, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χάρης Σπηλιόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων «Η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει ο πλανήτης και κατ’ επέκταση η χώρα μας, επιβάλει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί ώστε να βγούμε σύντομα απ’ αυτή τη δοκιμασία. Η πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που διάθεσε την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας, μας έκανε αμέσως να ανταποκριθούμε και να καλέσουμε κι εμείς τους πολίτες μας ώστε να βοηθήσουμε για την συγκέντρωση αίματος, όπως και πράξαμε». Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει τον εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα Πρόνοιας κ. Αναστασόπουλο, τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, καθώς επίσης τον δημ. Σύμβουλο Φολόης κ. Αλεξανδρόπουλο και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Κωνσταντίνος» κ. Καραμέρο και τα μέλη του Δ.Σ για την κινητοποίησή τους ενόψει της αυριανής αιμοληψίας στο Λάλα.

   «Αυτονόητη υποχρέωση» χαρακτήρισε τη συμμετοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σ’ αυτή την προσπάθεια, ο πρόεδρος της Τ.Κ Παναγιώτης Μαντάς, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει και η χώρας μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου, και με δεδομένο ότι οι ανάγκες σε αίμα δεν σταματούν, θεωρήσαμε αυτονόητη υποχρέωση μας να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια που ξεκίνησε η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας της ΠΔΕ, η οποία απαιτεί μόνο λίγο από τον χρόνο μας για να προσφέρουμε λίγο αίμα, για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Η συμμετοχή των συνδημοτών και φίλων της Ολυμπίας, μας γεμίζει ελπίδα και δύναμη να συνεχίσουμε να προσπαθούμε».

   Τέλος, η Συντονίστρια Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου, ευχαρίστησε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννόπουλο για την εξασφάλιση της παρουσίας της Κινητής Μονάδας της ΠΔΕ στην Ηλεία και όλους τους εκπροσώπους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την οργάνωση και διευκόλυνση της αιμοληψίας. Ευχαρίστησε τέλος όλους τους εθελοντές αιμοδότες για τη συμμετοχή τους, απευθύνοντας νέο κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, να συμμετάσχουν στις δράσεις αιμοδοσίας που θα γίνουν στην Ηλεία με την Κινητή Μονάδα, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε αίμα που υπάρχουν στην χώρα μας λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊου.

*Το πρόγραμμα:

  • Τρίτη 7/4/2020 – Λάλα (Δημοτικό Κατάστημα) 9:30-14:00
  • Τετάρτη 8/4/2020 – Αρχαία Ολυμπία (Δημαρχείο) 9:30-14:00
  • Πέμπτη 9/4/2020 – Πύργος (κεντρική Πλατεία) 9:30-14:00
  • Παρασκευή 10/4/2020 – Λεχαινά (Πλατεία) 9:30-14:00
  • Σάββατο 11/4/2020 – Ζαχάρω (προαύλιος χώρος Κ.Υ) 9:30-14:00

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest